Heb je zin in een lekker weekendje weg? Blijf logeren in een een bed and breakfast in Overijssel voor een luilekker weekend. Want Overijssel, dat staat voor heerlijk genieten van natuur én cultuur. Ga ‘s morgens voor een lange wandeling om lekker uit te waaien. Je ontdekt meteen de vele polders en beken die Overijssel zo uniek maken. Wil je de provincie liever vanop het water ontdekken? Vaar dan op de kanalen van Giethoorn of het Venetië van het Noorden. De gezellige steden Zwolle, Kampen en Deventer staan dan weer voor kunst en cultuur. Je shopt er tussen de prachtige monumenten en schuift er ‘s avonds aan tafel om gezellig te dineren.

Uit het oosten

Het beste

Bed & Breakfasts in Lattrop

Overijssel, genieten en ontdekken vanuit je b&b

In het oosten van Nederland, op een uurtje van Amsterdam en Utrecht, vind je de provincie Overijssel. De vele waterwegen en polders geven deze provincie een uniek karakter. En dat zie je ook terug in de bijzondere bed and breakfasts die je er vindt. Boek een b&b als uitvalsbasis om overdag de fiets- wandel- en vaarroutes te ontdekken. ‘s Avonds ga je lekker lang tafelen in één van de vele restaurants om dan terug te keren naar je gezellige en unieke b&b. Doordat Overijssel een rijke geschiedenis heeft, zijn er ook heel wat steden te vinden. Met het Hanzeverbond werden Zwolle, Kampen en Deventer verbonden in een samenwerking voor betere handel. Het glorieuze verleden van deze steden zie je terug in de prachtige koopmanshuizen en oude stadsmuren. Ga er met de fiets of boot langs de IJssel en kijk je ogen uit terwijl je geniet van de natuur. Overijssel staat ook bol van de leuke bezienswaardigheden. In het stadje Giethoorn staan alle huizen, vaak met karakteristieke rieten daken, in het groen en aan het water. Het eeuwenoude Kasteel het Nijenhuis presenteert een internationale kunstcollectie en beeldentuin. En in het adembenemende Rijksmuseum Twenthe in Enschede wandel je door de geschiedenis van de Middeleeuwen tot vandaag met meer dan 10.000 kunstobjecten.

Unieke bed and breakfasts

Dat Overijssel heel wat verrassende plekjes te bieden heeft, daar hoef je niet aan te twijfelen. Ben je nog op zoek naar een bijzondere bed and breakfast om je verblijf compleet te maken? Door te verblijven in een b&b kies je voor gezelligheid op een unieke locatie. Ga bijvoorbeeld voor een verblijf aan het water om wakker te worden in het groen. Ook met een b&b die bij het bos of landelijk gelegen is, ga je voluit voor natuur. Wil je liever wat dichter aan de stad verblijven? Ga dan voor een accommodatie die goed te bereiken is aan de A-weg, in de stad of in het centrum.

Klaar voor een reis naar Overijssel?

Wat je zoekt, in Overijssel vind je steeds bed and breakfasts die perfect bij je passen. Gebruik de filters om in een handomdraai een leuke accommodatie te vinden. De gastvrijheid van de eigenaars maakt dat je je helemaal thuis voelt in je b&b. Een bed en breakfast in Overijssel is dan ook dé manier om heerlijk te relaxen na een dagje natuur, cultuur of shoppen.

Zoek advies!