Denk je aan Hardenberg, dan denk je aan de Vecht. Tussen al het water en groen is ontzettend veel te doen. Stap bijvoorbeeld in de kano voor een tocht over de rivier. Je kunt dan zelfs de grens oversteken naar het charmante Duitse Laar. Of neem de step of de fiets voor een rondje door het prachtige rivierenlandschap. Mag het wat sneller? De unieke wildwaterbaan in Vechtpark Hardenberg is een must voor iedereen die wel van wat actie houdt! Na zo'n dagje buiten is het fijn thuiskomen in een van de Bed & Breakfasts die Hardenberg rijk is.

Dorp, bos of tuinen?

Heb je graag wat ruimte? Bij B&B De Vlinder, op loopafstand van het centrum en het station, boek je een appartement van maar liefst 75m2. Ook bij Perron Vechtdal zijn de appartementen heerlijk ruim én met luxe badkamers. Deze B&B vind je aan de rand van Hardenberg, in het prachtige Vecthdal. Een indrukwekkend natuurgebied met haar wuivende riet, zandverstuivingen, vennetjes en donkere bossen! Wandel je het Pieterpad? Op drie minuten van het etappe-eind vind je de eenvoudige, maar goede B&B Hardenberg Centrum. Een echt eyecatcher is de oude Saksische, rietgedekte boerderij van B&B De Kruidenhoeve. De boerderij wordt omringd door schitterende en verrassende tuinen met – uiteraard – kruiden! Deze tuinen zijn al een belevenis op zich. Een compleet overzicht van alle bed and breakfasts in Hardenberg vind je hier.

Goede locaties voor als je met meer personen bent

Bij de Horsetellerie kun je niet alleen een kamer boeken, maar ook een vakantiehuisje. Handig én gezellig als je met je familie of vrienden komt. Je kunt hier zelfs je eigen paard of pony mee naartoe nemen. Met een grotere groep kun je terecht in de Gerardus Hoeve bij SVR camping familie Veurink. Hier kun je ook meteen met elkaar een spelletje boerengolf spelen! Of stap samen op de fiets en maak het rondje Hardenberg-Beerze. Je komt dan vanzelf langs het mooie esdorp Rheeze, de sluis en de Distelbelt bij Mariënberg. Volop keuze heb je bij Vecht & Zo, met zowel een camping, groepsaccommodaties, een familiehuis en een Bed & Breakfast. Het ligt heel landelijk en direct aan de rivier de Vecht. Hier worden jullie ‘s ochtends wakker door de vogeltjes die fluiten en spotten jullie tijdens het ontbijt de hazen en konijnen in het veld.