Kampen ademt historie: handel en scheepvaart maakten deze Hanzestad groot. Ook vandaag de dag zie je dat nog overal om je heen. Laat je al wandelend verrassen door de mooie steegjes en de vele monumenten in de oude binnenstad, zoals de Sint Nicolaaskerk, de stadspoorten en de replica van het Middeleeuwse handelsschip ‘De Kamper Hanze Kogge’. Onderweg is het ook heerlijk shoppen in een van de vele leuke winkeltjes. Naar fijne adresjes voor lunch en diner hoef je niet lang te zoeken, want die zijn er volop. Nu alleen nog een bed and breakfast boeken en je ervaart Kampen op haar mooist!

Overijssel verrijkt je

Kies jouw unieke overnachting

De Bed & Breakfasts in Kampen zijn stuk voor stuk karakteristiek. Wat dacht je van slapen op een voormalig binnenschip? Bij bed and breakfast De Matrozenhut lig je prinsheerlijk in het vooronder. Nog zo’n bijzondere plek: op de dijk langs de IJssel vind je ’t Geheim van de Molenaer. Een kleinschalige en exclusieve Bed & Breakfast naast de prachtige oude stadsmolen. De maritieme sfeer van Kampen beleef je in de nautisch ingerichte kamers bij De Juttershoek. Ga je voor luxe? Bij ’t Gildenhuisje boek je een gastenverblijf met een tweepersoons hydro-/aeropool; een stoom- en douchecabine en een zonnecabine. Of geniet van een luxe suite in de Cellebroeder en laat je verwennen in dit unieke herenhuis bij de Cellebroederspoort. Een compleet overzicht van alle bed and breakfasts in Kampen vind je hier.

Erop uit vanuit je Bed & Breakfast

Kampen ligt aan de IJssel. Vanuit je Bed & Breakfast in de stad kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken langs de rivier. Bijvoorbeeld naar het Ganzendiep, een zijtak van de IJssel, of naar de eeuwenoude polder Mastenbroek. Tip: maak een stop bij een van de boerderijen die streekproducten verkopen voor de heerlijkste kaas, schapenmelk en superverse groente! Wandelend over het Laarzenpad kom je langs de uiterwaarden, het Zalkerbos en prachtige kleine weggetjes. Ook een goede manier om Kampen en omgeving te ontdekken, is vanaf het water! Stap in de kano voor een sportief dagje of ga aan boord van een van de rondvaartboten voor een geheel verzorgde tocht.