Origineel en eigenzinnig, zo mag je Zutphen wel typeren! Opvallend zijn de grote en kleinere torens in de stad, waar Zutphen haar bijnaam Torenstad aan dankt. In de talloze mooie straatjes vind je de meest leuke winkels. Geen grote ketens, wel een ├ęcht bijzonder aanbod! De historische pakhuizen en koopmanshuizen nemen je mee terug naar de tijd dat Zutphen een van de negen Hanzesteden was. Een periode die de stad zichtbaar veel rijkdom bracht! In Zutphen vind je ook de oudste bibliotheek van Nederland, De Librije. Ga ook vooral op zoek naar de hofjes. Ze liggen vaak goed verstopt, maar achter de deuren en poorten word je verrast door de mooiste tuinen en middeleeuwse panden!

Overijssel verrijkt je

Bed & Breakfast in Zutphen

In Zutphen logeer je in een van de oudste steden van Nederland. Dat zie je en dat voel je als je door de hofjes, pleinen en straatjes struint. Dat gevoel krijg je ook bij in je verblijf bij B&B Dat Bolwerck, met uitzicht op de historische markt van Zutphen. Of bij de prachtige bed and breakfast Hut 16, waar je overnacht in een oude timmerwerkplaats die dateert van halverwege de vorige eeuw. In Logement Het Achterhuis heb je een heel appartement tot je beschikking in een zeventiende eeuws pand in stadsdeel Nieuwstad, dat grotendeels al uit de dertiende eeuw stamt. Ook bij De Roode Haan, uniek gelegen in het centrum van de stad, heb je je eigen woon- en slaapkamer (ensuite). Een compleet overzicht van alle bed and breakfasts in Zutphen vind je hier.

De buitenlucht in

Heb je genoten van je ontbijt in je Bed & Breakfast en wil je nog meer zien? Dan is een stadswandeling door Zutphen een aanrader. Ook buiten de stad vind je veel moois. Met de Tichelbeekse waard heb je de natuur op loopafstand van het centrum; heerlijk voor een kort wandelingetje. Of neem het Graafschapspad, een afwisselende route langs fraaie landgoederen en typische Saksische boerderijen. Op de fiets brengt het Hanzerondje Zutphen je langs landgoederen - zoals Kasteel Vorden - en de Hessenweg, de voormalige handelsweg richting Duitsland. Rond Zutphen raak je nooit uitgekeken!