Plekken om weg te dromen

11 bijzondere overnachtingen in Hanzesferen

3 minuten opladen
7083 x bekeken

Ben je in één van de Hanzesteden en wil je in stijl overnachten? Dat kan! Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel. Bij deze plekken, van een stadsboerderij tot kasteel, overnacht je in Hanzesferen.

11
Hotel FINCH

Een wereldplek voor kleurrijke en vrije vogels. Een open huis voor de nieuwsgierigen. Een beetje zoals thuis, maar dan met een toffe bar.

meer informatie
10
B&B Het Zilveren Schaap - Hattem

De volledige eerste verdieping van het 18e eeuwse monumentale pand is ingericht als comfortabel, licht en ruim appartement. Het appartement biedt plaats aan twee personen, maar kan uitgebreid worden tot maximaal vier. Onder het appartement bevindt zich drank- en spijslokaal ’t Zilveren Schaap, waar je kunt genieten van een uitgebreide koffie- en theekaart met gebak, soep en diverse broodjes.

Meer informatie
9
Grand Hotel Wientjes - Zwolle

Alleen al de ligging maakt Hotel Wientjes de perfecte uitvalsbasis voor een dag of weekend in Hanzestad Zwolle. Het is een intiem en klassiek hotel, maar speelt ook een centrale rol als ontmoetingsplek. Na een enerverende dag in Zwolle en omgeving, val je hier als een blok in slaap!

meer informatie
8
B&B Kort Jakje - Zwolle

In een uniek straatje midden in de historische binnenstad van Zwolle vind je Kort Jakje. In dit stijlvol gerenoveerde pakhuisje is een bed & breakfast voor 2 personen gevestigd. Je hoort het goed, je hebt het hele pakhuisje tot je beschikking. Hoe uniek is dat? Ook fijn: restaurants, musea, winkels … je kunt ze bijna aanraken vanuit het raam.

meer informatie
7
Sandton IJsselhotel

Wil je overnachten in luxe? Dan zit je bij Sandton IJsselhotel in Deventer op de juiste plek. Dit hotel ligt aan de IJssel en geeft je een prachtig uitzicht op Deventer. Geniet van het terras, de luxe hotelkampers en het uitstekende restaurant. Tip: neem vanaf het hotel het pontje naar Deventer.

Meer informatie
6
Hotel Huis Vermeer - Deventer

Hier overnacht je in Koninklijke sferen. In Hotel Huis Vermeer vind je elf luxe en ruime hotelkamers die deels zijn ingericht met 18e eeuws antiek. In het restaurant kun je heerlijk lunchen, dineren of terecht voor een kop koffie en een taartje.

meer informatie
5
Stadsboerderij - Kampen

In twee rijksmonumenten midden in het centrum bieden Henk en Fem acht knusse gastenkamers aan. De authentieke onderdelen van de boerderijen zijn nog mooi in tact, denk aan de hooiluiken aan de gevels. In de ochtend word je verwend met een ontbijt en je kunt heerlijk ontspannen in de sauna.

meer informatie
4
Doktershuus - Doesburg

Gelegen in het historische centrum van Hanzestad Doesburg vind je bed & breakfast Het Doktershuus. Deze B&B is gevestigd in een middeleeuws huis en de kamers bevinden zich op de begane grond. In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt in de 15e eeuwse tuinkamer of, als het weer het toelaat, op het terras van de ommuurde stadstuin.

meer informatie
3
Hotel Elburg

Tijdens een overnachting in het enige hotel van Elburg - en meteen ook een hele leuke - beleef je de geschiedenis van Elburg. Er is elke ochtend een continentaal ontbijtbuffet in de sfeervol ingerichte ontbijtzaal. Leuk: bij het hotel zit ook Stadscafé de Tapperij, een rustieke café-bar waar je heerlijke bieren, wijnen en snacks kunt bestellen.

meer informatie
2
Kasteel De Essenburgh - Hierden

Overnachten in een kasteel? Dat kan in Hierden! Kasteel De Essenburgh is werkelijk een sprookjeskasteel, omringt door bossen en weidevelden. Rondom het hotel zijn allerlei wandel- en fietsroutes en je bent vlakbij de mooie stad Harderwijk.

meer informatie
1
B&B De Oude Jan - Hasselt

Logeren op een schip, dat doe je in Hasselt. Je overnacht in een originele schipperswoning. Waan je terug in de tijd, maar wel met het comfort van nu. De Oude Jan is een voormalig vrachtschip, gebouwd in 1912 en 29 meter lang en 5 meter breed.

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden