Plekken om weg te dromen

10 bijzondere overnachtingen

 • 3 minuten opladen
 • 6926 x bekeken

Kamperen in een tent, met familie in een vakantiewoning of slapen in een hotel. Allemaal hartstikke leuk, maar hoe gaaf is het om te slapen in een sterrenkubus of hooiberg? Kies uit onze tips en boek je vakantie snel.

 1. 10

  Erfgoed Bossem

  Bijzonder overnachten met kinderen doe je bij Erfgoed Bossem. Hier kun je namelijk slapen op de hooizolder of in de Sterrenkubus. Dit zijn unieke vierkanten houten huisjes met een transparante koepel in het dak. Slapen onder de sterren, wie wil dat nu niet!

 2. 9

  Erve Kleilutte

  Op dit kleinschalige vakantiepark vind je allemaal verschillende soorten vakantiehuizen, variërend in grootte van 4 tot 26 personen. Het is gelegen in het landelijke Twente met schitterende fiets- en wandelmogelijkheden.

 3. 8

  De Kleine Wildeberg

  Een hottub, ingerichte keuken, houtkachel en platenspeler. Deze gezellige pipowagen ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar heeft ook alles wat je nodig hebt. In de pipowagen van De Kleine Wildenberg kunnen twee tot vier personen overnachten. Leuk voor een nachtje weg met het gezin.

 4. 7

  B&B Aan de Bosrand

  Volop genieten van de rust en de natuur doe je in deze unieke B&B. De pipowagen is met zorg ingericht en staat aan de bosrand omringd door geweldige natuur (zoals specht, geelgors, eekhoorn, boommarter, ree, haas, bunzing, raaf) en paardjes. Je hebt hier volledige privacy en kunt heerlijk buiten douchen. De zonnepanelen op het dak voorzien de wagen van stroom en met het off-the-grid toilet heb je alle nodige voorzieningen binnen handbereik. Op de veranda kun je een heerlijke maaltijd bereiden in de buitenkeuken. Vergeet je de drukte van de dag en kom je echt even helemaal tot jezelf.

 5. 6

  Koe in de Kost

  Slapen midden in het weiland van de koeien, dat is een bijzondere ‘Slapen bij de boer’-ervaring. De grondulows van Koe in de Kost zijn opgebouwd uit duurzame en natuurlijke materialen en hebben een groen, boomstammendak. Op het erf kun je fruit plukken en bij de kippen haal je verse eieren.

 6. 5

  Youpi lodge Beerze Bulten

  Een stoere, robuuste lodge met ‘tentlook’ biedt het gevoel van kamperen met het ultieme glamping comfort. Dat is bijzonder overnachten, maar dan wel met luxe. Handig: de lodges staan vlakbij alle faciliteiten.

 7. 4

  Watertoren Lutten

  Slaap een nachtje in een prachtig monumentaal pand! Sinds het voorjaar van 2015 ontvangen Gerrit en Frieda Rieks gasten op deze unieke locatie. Deze luxe B&B is gelegen in de gemeente Hardenberg in het mooie plaatstje Lutten.

 8. 3

  Koeksebelt Boomhutten

  Slapen in een boomhut - als dat geen bijzondere overnachting is. Op drie meter hoogte kijk je uit over de rivier de Vecht en het gezellige stadje Ommen.

 9. 2

  Weerribben lodge De Kluft

  Zittend op de overdekte veranda, met een drankje in de hand, geniet je van het uitzicht over het water. Vanaf het terras kun je zwemmen, vissen, kanoën. Deze knusse lodge is prachtig gelegen aan het water op het schiereiland waar ook het strandje zich bevindt. Ze zijn compleet gemeubileerd.

 10. 1

  Vervenershuisje SBB

  Eind 19e eeuw woonden in dit Vervenershuisje keuterboertjes, die in de winter geld verdienden met rietsnijden of veengraven in het moerasgebied De Weerribben.