Micro-avonturen op hoogte

5x Slapen tot aan de sterren in Overijssel

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 3306 x bekeken

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wordt het tijd om hoofd- en bijzaken te onderscheiden? Breng dan een nachtje door op grote hoogte. Hoe hoger je komt, hoe kleiner de details en hoe duidelijker de hoofdlijnen. Wedden dat je wereld er ’s ochtends anders uitziet? Het panoramisch uitzicht is altijd inclusief. Net als een veelbelovende zonsopgang of -ondergang. Veel plezier en wijsheid!

Liever direct naar al het overnachtingsaanbod. Kijk hier!

 1. 5

  U Parkhotel

  Feed your brain! Je hoeft geen wetenschapper te zijn om op de campus van Universiteit Twente te overnachten maar inspirerend is het wel. Je slaapt tussen professionals die het beste in zichzelf én de wereld naar boven willen halen. En dat geldt ook voor de hospalitystaff van het Upark hotel. Ze doen er alles aan om je te verwennen. De kamers zijn – zoals je op een UT terrein mag verwachten: licht, modern en slim. Kies een Superior View (hoek)kamer of een Panoramakamer voor een onvergetelijke experience.

 2. 4

  Hotel & restaurant Infinity

  Het uitzicht op de omgeving begint al in de glazen lift die je naar je kamer brengt. Het loslaten ook. De kamer is verrassend luxe. Tot de standaard uitrusting behoren comfortabele boxsprings, een twee-persoonsjacuzzi én een stoomcabine. Gelukkig hoef je voorlopig niet weg. Tenzij je nog niet gegeten hebt. In dat geval brengt de lift je naar de top van de oude watertoren. Je dineert er op 50 meter hoogte in een draaiend à la carte restaurant. We kunnen ons zo voorstellen dat je met een coole cocktail op het zonneterras start…

 3. 3

  Watertoren Lutten

  Helaas of misschien heb je juist geluk: slapen in de bijna 50 meter hoge Watertoren Lutten is alleen weggelegd voor groepen. Er is plek voor maximaal 24 personen. Acht van de tien kamers –met oorspronkelijke details – hebben elk een moderne badkamer. Luxe Swiss Sense XL-Boxsprings zorgen ervoor dat je uitgeslapen wakker wordt. Beneden is de woonkamer met horeca-keuken en openslaande deuren naar de gezellige buitens. Regen? Probeer de trap naar de nog authentieke zolder: daar kun je – als je weer op adem bent - tafelvoetballen, -tennissen of badmintonnen.

 4. 2

  InterCityHotel Enschede

  Je kunt het onmogelijk missen. Het Intercity Hotel torent hoog boven het stadscentrum van Enschede uit. Boven de Grote Kerk zelfs, die niet voor niets zo heet. De ramen van het 11 verdiepingen tellende hotel zijn ‘kamerhoog’ zodat je nog beter van het fantastische uitzicht kunt genieten. Wat opvalt? De moderne architectuur. Rondom de markt volgt het ene hoogstandje na het andere, zoals het halfronde gebouw met veel glas van een Nederlandse modewinkelketen. Meer architectuur? Huur een hotelfiets en probeer Roombeek. De wijk die na de vuurwerkramp in 2000 helemaal opnieuw is opgebouwd.

 5. 1

  De Pelsertoren

  De Pelsertoren is een gerenoveerde middeleeuwse verdedigingstoren (ca. 1475–1500) gelegen aan de gracht in de binnenstad van Zwolle. Samen met nog 22 andere torens maakte de Pelsertoren vroeger deel uit van de stadsmuur van Zwolle. Van de 23 torens zijn er nog maar drie over: de ‘Zwanentoren’, de ‘Wijndragerstoren’ en de ‘Pelserpoorttoren’ of ‘Pelsertoren’. De Pelsertoren heeft de status van rijksmonument. Je kunt nu vroegere tijden herbeleven in deze B&B / Klein Hotel! Ze verhuren 4 zeer ruime kamers (ca. 50 m2).