Plekken om weg te dromen

Nachtje weg in Nederland? Op deze bijzondere plekken blijf je ’t liefst wakker!

4 minuten opladen
1965 x bekeken

Er zijn plekken in Nederland waar het bijna zonde is om ’s nachts je ogen te sluiten. Vooral in het oosten. En helemaal in Overijssel. Want hier kun je overnachten als een prins of prinses. Als een avonturier, echte boer of filmster onder de sterren. Goede bedden op bijzondere plekken, dit zijn ze!

Een Tiny House of watertoren, wijngaard of weiland, moderne kubus of historisch pakhuisje. Wil je echt eens een bijzonder nachtje weg, dan moet je in Oost-Nederland zijn. Hier vind je de meest bijzondere plekjes om samen - of heerlijk in je eentje - weg te dromen én te genieten.

Bijzondere slaapplekken in het Overijssel

Overnachten in Oost-Nederland, dat is genieten terwijl je slaapt. Zeker op de bijzondere plekken die we voor jou hebben ontdekt in Overijssel. Elk anders en uniek. Van luxe sky-loft in een verrassend kunstwerk tot gezellige hut met boomstammendak midden tussen de koeien. Wat alle bijzondere slaapplekken op ons lijstje gemeen hebben? Je ligt er op één oor én op niveau.

Watertoren Lutten
Watertoren Lutten

Over hoog niveau gesproken, staat hotel Watertoren Lutten al op jouw nachtje-weg-wensenlijst? Snel doen! De monumentale toren van Gerrit en Frieda is een luxe B&B en hotel, midden in het Hardenbergse plaatsje Lutten. Overdag wandel en fiets je door het landelijke Reest- of Vechtdal en ’s avonds kijk je erover uit vanuit je stoere, industriële hotelkamer!

Slapen in Hanzestad of boerenland

Nog zo’n architectonisch hoogstandje vind je in Hanzestad Deventer. Aan de kade van het stedelijke Havenkwartier wacht Lucy in the Sky op je - met recht een bijzondere plek om te overnachten. Deze sky-loftresidencies zijn ware kunstwerken. Onalledaags? Zeker! Laat je verrassen door de experimentele kunst, cultuur en horeca van het havengebied. En duik ’s avonds geïnspireerd en voldaan je zachte bed in.

Lucy in the sky
Lucy in the sky

Als je toch in Deventer bent, fiets dan door naar de IJssel. Stap af en overnacht in Heeten, bij Koe in de Kost. Bijzonder comfortabele Grondulows midden in het weiland tussen de koeien. Ontdek het boerenleven, help mee op de boerderij van Frans en Truus en ga op stok met de kippen. Een paar uurtjes later mag ook natuurlijk.

Nachtje weg in Oost-Nederland

Volgende stop: Zwolle. Nóg een Hanzestad. Alleen al deze historische parels zijn een goede reden om te kiezen voor een nachtje weg in Oost-Nederland. Je Hanzetrip in Zwolle maak je echt compleet met een overnachting in Kort Jakje, een pakhuisje in hartje centrum mét uitzicht op de Sassenpoort. Deze B&B is helemaal van jullie, van slaapkamer tot woonkeuken. En dat op steenworp van musea, restaurantjes, alles!

Rust, ruimte en wegdromen

Droom je van rust, ruimte én water? Rij dan naar de grens van Overijssel, naar kanoparadijs Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier in het dorpje Ossenzijl ligt Recreatiecentrum De Kluft. Met een jachthaven, hotel, trekkershutten, Veenhuisjes, Tiny Houses en Weerribbenlodges. Allemaal uniek en bijzonder, dus welk buitengewone verblijf kies jij voor jouw ontspannen nachtje weg?

Wil je de tijd even helemaal stilzetten en vergeten? Ga dan voor een overnachting (of twee!) in de Droste’s landschapskamer, achterop het erf van een echte Twentse boerderij. Hier slaap je in luxe en stilte. ’s Avonds kruip je voor de open haard op de veranda, ’s ochtend kijk je uit over de Nutter es bij Ootmarsum. Dat is nog eens lekker wakker worden.

Drostes
Drostes

Slapen onder Twentse sterren

Overnachten op het boerenland is 100% genieten. Dat ervaar je ook op Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp - nog zo’n verrassing midden in het Twentse coulisse-landschap. In de luxueuze Sterrenkubussen van Dennis en Annette droom je weg onder de sterren. Echt waar, in het dak van deze knusse huisjes zit een koepel. Aan jou dus de keuze: slapen of uren turen.

Dag hectiek, hallo rust en ruimte. Nog zo’n bijzondere plek waar je kunt logeren en genieten: De Wijnstaete. De naam verraadt het al, een wijngaard gelegen in het Overijsselse Vechtdal. Vier gezellige, romantische kamers én een vakantiehuisje in het hart van de wijngaard. Kom je natuurgebied de Lemelerberg verkennen of kies je voor lekker luieren en wijn proeven. Alles mag!

De Wijnstaete
De Wijnstaete

Overnachten in Overijssel, zó bijzonder!

Een nachtje in een luxe, stadse B&B of wakker worden terwijl de zon opkomt boven het weiland. Logeren op een boerenerf of overnachten in een kunstzinnige loft. Het kan allemaal in het oosten van Nederland. Hartje Overijssel, aan de oever van de Vecht of omringd door het Twentse landschap. Jouw nachtje weg in Nederland wordt pas écht bijzonder in Overijssel!

Lees ook:

De leukste steden en dorpen van Overijssel

De 14 leukste B&B's in Overijssel

Mooiste hotels voor een romantische overnachting

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!