Ommen is een prachtige bestemming met verschillende bijzondere overnachtingsmogelijkheden en interessante bezienswaardigheden. Zowel kampeerliefhebbers als hotelgasten kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid en de culturele attracties van deze stad aan de Overijsselse Vecht. Hier zijn enkele suggesties:

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel verrijkt je

Boomhutten: er zijn enkele campings en accommodaties in Ommen die boomhutten aanbieden als unieke overnachtingsmogelijkheid. Geniet van een verblijf hoog in de bomen en word wakker met een prachtig uitzicht op het groen. Als je graag de charme van kamperen wilt ervaren, maar niet wilt inleveren op comfort, dan is glamping (luxe kamperen) een geweldige optie. Er zijn diverse campings in Ommen die glampingtenten of -huisjes aanbieden, compleet met comfortabele bedden en voorzieningen. Heb je het liever nog luxer? Ommen en omgeving hebben een aantal prachtige landgoedhotels waar je kunt genieten van een luxueus verblijf in een historische omgeving. Deze hotels bieden vaak uitstekende faciliteiten, zoals wellnesscentra, restaurants en prachtige tuinen. We delen de beste match qua locaties:

Boomhut Koekse Belt
Boomhut Koekse Belt

Camping de Koeksebelt

Gelegen aan de Vecht en centraal in het Vechtdal, op een steenworp afstand van het gezellige hanzestadje Ommen, is het goed toeven op camping de Koeksebelt. Hier geniet je van het beste van twee werelden: de groene natuur en stadse reuring. Naast kamperen met luxe en hygiëne op comfortplekken zijn hier een paar fantastische Boomhutten met slaapvide. Dit is letterlijk 'overnachten op hoog niveau' want op 3 meter hoogte genieten van alle gemakken en magnifiek uitzicht op de Vecht is onvergetelijk.

Glamping Beerze Bulten
Glamping Beerze Bulten

5-sterrencamping Beerze Bulten

Op vakantie naar dé kindercamping in Ommen waar je met het hele gezin optimaal geniet van het buitenleven, met alle luxe en comfort binnen handbereik. Zwemmen in het Giga Spetterpark of binnenzwembad, spelen in Giga Konijnenhol of buiten bij het Giga Konijnenveld. Dit is de meest avontuurlijke gezinscamping met een nieuw avontuur achter elke boom! Geniet van spa, wellness en fun terwijl de kids een theatershow bezoeken. Kies voor glamping uit de Sun-, Summer- of Youpilodge, een Vechtglamping, bungalow, Trek-In of duurzame Wikkelhouse.

Sunbeach Hotel De Zon
Sunbeach Hotel De Zon

De Zon Hotel & Restaurant

De Zon Hotel & Restaurant is prachtig gelegen langs de oevers van de rivier de Vecht in Ommen. Met een prachtig zonnig terras aan en met uitzicht op rivier de Vecht en wellnessfaciliteiten op loopafstand is dit een plek met een hoog verwengehalte. De keuken van het restaurant kookt gerechten met streekproducten die hier in rijke overvloed verkrijgbaar zijn. Fietsen, wandelen, natuur, een gezellig stadscentrum maken deze bestemming favoriet en compleet.

Wat te doen in de omgeving van Ommen?

Ommen is een schilderachtige stad gelegen in de provincie Overijssel, Nederland. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid is het een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers. In dit artikel zullen we de bezienswaardigheden van Ommen verkennen en de unieke charme van deze stad ontdekken. We lichten een paar parels uit qua natuur, cultuur en activiteiten om te ondernemen.

Fietsen bij Landgoed 't Laer
Fietsen bij Landgoed 't Laer

Landgoed het Laer en Kasteel Eerde

Op de plek waar de Regge en de Vecht samenkomen ligt landgoed Het Laer. Het landgoed kenmerkt zicht door haar bosrijke en parkachtige karakter. In een park met monumentale lanen en versierde bosvlakken, aangelegd in Frans classicistische stijl, vind je kasteel Eerde.

Zandverstuiving de Sahara

Tussen de buurtschappen Zeesse en Junne ligt een zandververstuiving, die beter bekend staat als de Sahara van Ommen. Een prachtig gebied van zand en naaldbomen waar volwassenen kunnen wandelen en kinderen met een schepje en emmer zandkastelen kunnen bouwe en geheel picknickproof!

Besthmenerberg - BOH
Besthmenerberg - BOH

Wandelen met adembenemend uitzicht bij Archemerberg en Besthmenerberg

De Besthmenerberg is een heuvelachtig gebied dat bekend staat om zijn panoramische uitzichten over de omgeving van Ommen. Het is een populaire plek voor wandelaars en fietsers, en het biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Voor natuurliefhebbers is het natuurreservaat Archemerberg een must-see. Dit uitgestrekte gebied biedt prachtige wandelpaden en fietsroutes, bijvoorbeeld de Archemerbergroute. Het is de perfecte plek om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Liever een rondje fietsen? Kies dan voor Rondje Ommen-Lemele, daar krijg je geen spijt van.