Plekken om weg te dromen

Unieke overnachtingsplekken: 3 tips om bijzonder te overnachten in en rondom Deventer

 • 2 minuten opladen
 • 10648 x bekeken

Nog nooit in Deventer geweest? Dan raden we je aan om één of meerdere nachten in Deventer of in de buurt van Deventer te overnachten. Niet alleen in Deventer is er meer dan genoeg te zien, maar ook de buitengebieden van Deventer nodigen uit om te bezoeken door haar mooie natuur en de vele bijzondere landgoederen die je er tegenkomt. Om ook van je een overnachting een belevenis te maken hebben we een aantal unieke overnachtingstips op een rijtje gezet.

 1. Koe in de Kost

  Op 15 minuten rijden van Deventer kun je uniek overnachten bij Koe in de Kost. Hier maak je kennis met het ‘echte’ Sallandse leven. Je overnacht namelijk in een Grondulow midden op een weiland. Je krijgt zelf je eigen koe toegewezen. Daarnaast nemen boer Frans en boerin Truus je graag mee voor een rondleiding over de boerderij en mag je helpen bij allerlei klussen zoals het melken van de koeien. Een ervaring die je niet snel gaat vergeten!

 2. Boerderij De Kleine Wildenberg

  In het pittoreske dorpje Diepenveen, onder de rook van Deventer, ligt Boerderij de Kleine Wildenberg. De boerderij is een rustgevende plek waar je kan ontspannen en tot jezelf kan komen. Je kunt op verschillende manieren overnachten. Er zijn moderne en comfortabele landappartementen, een groepsaccommodatie, maar het meest bijzonder is toch wel de pipowagen met hottub.

 3. Het Betere Boerenbed Wesselink

  Net buiten Deventer in het plaatsje Schalkhaar ligt Het Betere Boerenbed Wesselink. De naam is er niet voor niets. Want op deze plek beleef je het boerenleven in optima forma. Je overnacht in een unieke Boerenbed-tent met vrij uitzicht over weilanden waarin je de koeien ziet grazen. De inrichting van de tent herinnert aan het eerlijke landleven van vroeger. Hier staat ervaring en beleving voorop. Als je op zoek bent naar kwaliteit en kleinschaligheid is dit de plek voor jou.