Plekken om weg te dromen

Nachtje weg in Nederland? Op deze bijzondere plekken blijf je ’t liefst wakker!

  • 6 minuten opladen
  • 9424 x bekeken

Er zijn plekken in Nederland waar het bijna zonde is om ’s nachts je ogen te sluiten. Vooral in het oosten. En helemaal in Overijssel. Want hier kun je overnachten als een prins of prinses. Als een avonturier, echte boer of filmster onder de sterren. Goede bedden op bijzondere plekken, dit zijn ze!

Een Tiny House of watertoren, wijngaard of weiland, moderne kubus of historisch pakhuisje. Wil je echt eens een bijzonder nachtje weg, dan moet je in Oost-Nederland zijn. Hier vind je de meest bijzondere plekjes om samen - of heerlijk in je eentje - weg te dromen én te genieten.

Bijzondere slaapplekken in het Overijssel

Overnachten in Oost-Nederland, dat is genieten terwijl je slaapt. Zeker op de bijzondere plekken die we voor jou hebben ontdekt in Overijssel. Elk anders en uniek. Van luxe sky-loft in een verrassend kunstwerk tot gezellige hut met boomstammendak midden tussen de koeien. Wat alle bijzondere slaapplekken op ons lijstje gemeen hebben? Je ligt er op één oor én op niveau.

Hoog en droog

Origineel overnachten op hoogte tussen de bomen doe je op Camping Si-Es-An. Overnacht op hoogte tussen de bomen in de nieuwe skycabin. Met eigen keuken en badkamer dus rust en privacy op hoogte gegarandeerd!

Over hoog niveau gesproken, staat hotel Watertoren Lutten al op jouw nachtje-weg-wensenlijst? Snel doen! De monumentale toren van Gerrit en Frieda is een luxe B&B en hotel, midden in het Hardenbergse plaatsje Lutten. Overdag wandel en fiets je door het landelijke Reest- of Vechtdal en ’s avonds kijk je erover uit vanuit je stoere, industriële hotelkamer!

Watertoren Lutten
Watertoren Lutten

Slapen in Hanzestad of boerenland van Deventer

Of kom overnachten in een stukje historie van Deventer. Sinds 1485 de Latijnse School, daarna; woonhuis, hotel, winkel ,houtwerkplaats en vergadercentrum. Inmiddels is Hotel In Het Huis van Deventer een allesbehalve standaard hotel. Slapen in een oud bankiersgebouw? Inmiddels is het een wereldplek voor kleurrijke en vrije vogels. Een open huis voor de nieuwsgierigen. Een beetje zoals thuis, maar dan met een toffe bar. Hotel FINCH in Deventer.

Als je toch in Deventer bent, fiets dan door naar de IJssel. Stap af en overnacht in Heeten, bij Koe in de Kost. Bijzonder comfortabele Grondulows midden in het weiland tussen de koeien. Ontdek het boerenleven, help mee op de boerderij van Frans en Truus en ga op stok met de kippen. Een paar uurtjes later mag ook natuurlijk.

Nachtje weg in Oost-Nederland

Volgende stop: Zwolle. Nóg een Hanzestad. Alleen al deze historische parels zijn een goede reden om te kiezen voor een nachtje weg in Oost-Nederland. Je Hanzetrip in Zwolle maak je echt compleet met een overnachting bij Boat Boutique. Hier blijf je slapen op een woonboot in de Zwolse grachten. Of verblijf in een historische monument De Pelsertoren. Deze bijzondere toren behoort tot de stadsmuur van Hanzestad Zwolle.

Rust, ruimte en wegdromen

Droom je van rust, ruimte én water? Rij dan naar de grens van Overijssel, naar kanoparadijs Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier in het dorpje Ossenzijl ligt Recreatiecentrum De Kluft. Met een jachthaven, hotel, trekkershutten, Veenhuisjes, Tiny Houses en Weerribbenlodges. Allemaal uniek en bijzonder, dus welk buitengewone verblijf kies jij voor jouw ontspannen nachtje weg?

Wil je de tijd even helemaal stilzetten en vergeten? Ga dan voor een overnachting (of twee!) in de Droste’s landschapskamer, achterop het erf van een echte Twentse boerderij. Hier slaap je in luxe en stilte. ’s Avonds kruip je voor de open haard op de veranda, ’s ochtend kijk je uit over de Nutter es bij Ootmarsum. Dat is nog eens lekker wakker worden.

Slapen onder Twentse sterren

Overnachten op het boerenland is 100% genieten. Dat ervaar je ook op Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp - nog zo’n verrassing midden in het Twentse coulisse-landschap. In de luxueuze Sterrenkubussen van Dennis en Annette droom je weg onder de sterren. Echt waar, in het dak van deze knusse huisjes zit een koepel. Aan jou dus de keuze: slapen of uren turen.

Terug naar de oorsprong

Logeren op een echte boerderij waar nog hard gewerkt wordt? Wanneer je bij Erve Broam of Erve Scholten logeert kom je alles te weten over het boerenleven en neem je een kijkje op de boerderij. Kom kijken bij het melken, help de kalfjes voeren of ga gewoon lekker buiten spelen. Ook leuk: Herberg de Pas. Deze herberg lodge bevindt zich in een verbouwde boerderij uit 1891.

Op een landgoed

Altijd al willen slapen op een landgoed? Verblijf dan in een boswachterswoning op Landgoed Singraven . Twee voormalige dienstwoningen op het landgoed zijn omgetoverd tot heerlijke vakantiewoningen. De dubbele boswachterswoning zijn als 1 geheel te huur (tot 11 personen) of als 2 afzonderlijke huizen (6 of 5 personen).

Wijn of bier?

Dag hectiek, hallo rust en ruimte. Nog zo’n bijzondere plek waar je kunt logeren en genieten: De Wijnstaete. De naam verraadt het al, een wijngaard gelegen in het Overijsselse Vechtdal. Vier gezellige, romantische kamers én een vakantiehuisje in het hart van de wijngaard. Kom je natuurgebied de Lemelerberg verkennen of kies je voor lekker luieren en wijn proeven. Alles mag!

De Wijnstaete
De Wijnstaete

Bierliefhebber? Boek dan een overnachting op de Oeverhorst. Een luxe vakantie midden in de natuur en direct naast rivier de Vecht. Met een privé wellnesstuin met sauna’s, jacuzzi en een heus bierbad. Alles is hier bedoeld om jullie ongegeneerd te laten genieten in perfecte rust. Voel je de hele dag verwend of verken de heerlijke omgeving in het Vechtdal.

Groen

Op vakantie met oog voor de natuur en omgeving? Dat kan zeker in Overijssel. Het Groene Huis Twente in Markelo is niet alleen qua kleur groen, maar vooral ook groen gebouwd met ecologische materialen zoals kalk-hennep en natuurverf. Er wordt energiezuinig verwarmd.

Groene huis Twente
Groene huis Twente

In de Heuvelrug verblijf je letterlijk in de Sallandse Heuvelrug. Door het bijzondere ontwerp lijken de huizen op heuvels die opgaan in het landschap. Ook wanneer je binnen bent waan je je als buiten, de grote raampartij in de woonkamer geeft een panoramaview over de weilanden, oude eikenwal en de bossen.

Overnachten in Overijssel, zó bijzonder!

Een nachtje in een luxe, stadse B&B of wakker worden terwijl de zon opkomt boven het weiland. Logeren op een boerenerf of overnachten in een kunstzinnige loft. Het kan allemaal in het oosten van Nederland. Hartje Overijssel, aan de oever van de Vecht of omringd door het Twentse landschap. Jouw nachtje weg in Nederland wordt pas écht bijzonder in Overijssel!