Plekken om weg te dromen

Bungalowparken aan het water ideaal om te vissen

  • 3 minuten opladen
  • 15186 x bekeken

Is vissen je lust en je leven? Dan is een weekendje weg in Overijssel precies wat je nodig hebt. Je vindt in deze mooie provincie tal van bungalowparken die direct aan het water liggen. Vaak beschikken zij over een eigen visvijver of liggen ze in een visrijke omgeving. Menig vakantiepark is zo ingericht dat het alleen gasten is toegestaan om te vissen. Pak je hengel maar in en kom voor een unieke visvakantie naar een bungalowpark in Overijssel.

Weekendje weg in chalet of trekkershut?

Je kunt een visvakantie zo luxe of eenvoudig maken als je zelf wilt. Zo wil de één na een dag langs het water te hebben gezeten, zich comfortabel nestelen in een vakantiehuis dat van alle gemakken is voorzien. Voor de ander betekent een weekendje vissen juist de natuur in en genieten van de eenvoud en de charme van kamperen. Gelukkig bieden de verschillende bungalowparken in Overijssel voor elk wat wils. Je hebt de keuze uit allerlei soorten accommodaties, van een luxe chalet of villa tot een eenvoudige trekkershut.

Vakantiepark aan het water, volop keuze

Zo dicht mogelijk bij het viswater zitten, dat is wel een eerste vereiste wanneer je een bungalowpark zoekt. Om je alvast op weg te helpen, zetten we in het volgende overzicht een aantal bungalowparken op een rij die prima geschikt zijn voor liefhebbers van de hengelsport.

1. Resort de Arendhorst

Vissers kunnen hun hart ophalen in de Arendhorst. Het resort ligt aan de oevers van de Vecht. Je vindt hier onder meer brasem, baars, karper, winde en voorn. Ook paling en roofblei worden regelmatig gevangen. Het resort biedt volop mogelijkheden om te kamperen. Maar ook een verblijf in de speciaal ontworpen Bungavan is het overwegen waard. Deze vakantiewoningen liggen direct aan de Vecht en middenin het Overijssels Vechtdal.

2. Recreatiepark de Tolplas

Recreatiepark de Tolplas ligt rond de gelijknamige plas waar je rustig kunt hengelen. Er is plek zat want alleen gasten van dit vakantiepark mogen hier de vissport beoefenen. De plas is vooral rijk aan karpers. Je kunt tijdens een weekendje weg aan het viswater overnachten in diverse accommodaties. Van een knusse vakantiewoning voor 2 personen tot een grote hoeve die plaats biedt aan een groep van wel 30 personen.

3. Waterpark Belterwiede

Liefhebbers van luxe en comfort zullen zeker enthousiast worden van dit bungalowpark aan het meer de Belterwijde. De mooie vakantievilla's liggen direct aan het water en beschikken over een eigen aanlegsteiger. Dat is niet alleen een ideale plek om je dobber uit te werpen. Het geeft je ook de mogelijkheid om met de boot het nabijgelegen Giethoorn te ontdekken.

4. Recreatiecentrum de Kluft

Recreatiecentrum de Kluft ligt in het Nationaal Park de Weerribben-Wieden en op slechts 20 minuten rijden van Giethoorn. In dit watterrijke gebied zwemmen onder meer de Bittervoorn, de tiendoornige stekelbaars en de riviergrondel rond. Naast kamperen, kun je op dit park verschillende accommodaties huren zoals een eenvoudige trekkershut of een luxe Veenhuisje. Alle vakantiewoningen hebben direct uitzicht op het water.