Plekken om weg te dromen

9 tips om te kamperen aan het water in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 60373 x bekeken

Pak de tent alvast in en vergeet vooral geen zwemkleding en schepnetje mee te nemen. Kamperen in Overijssel doe je natuurlijk pal aan het water. Wat dacht je van kamperen langs de IJssel, Vecht of Regge? Terwijl jij pootje baadt, de hengel uitgooit of in een stoel geniet van een goed boek en het heerlijke weer, spelen de kinderen in het water. Dammetjes bouwen, keilen, met een schepnetje achter de visjes aan. Waarschijnlijk zie je ze pas bij het avondeten terug (na herhaaldelijk roepen). Ben je toe aan iets meer actie, huur dan een kano of roeiboot en verken de omgeving vanaf het water.

 1. 9

  Camping Molke - Zuna

  Vanaf deze 5-sterrencamping in Twente kun je wandelen langs het water (de Regge). Er is ook een zwembad, fietsverhuur, sauna en meerdere sportvelden.

 2. 8

  Recreatiecentrum De Kluft - Ossenzijl

  Geniet van de stille poelen en wijde plassen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor kinderen is er op De Kluft een speeltuin en een strandje met natuurzwemwater.

 3. 7

  Camping de Rietkraag - Lemele

  Aan het water - iets specifieker: aan het Overijssels Kanaal - vind je prachtig ruime kampeerplaatsen met uitzicht over de landerijen. Dichtbij natuurgebieden als De Lemelerberg en De Sallandse Heuvelrug.

 4. 6

  Camping de Koeksebelt - Ommen

  Kinderen opgelet: hier vind je een heuse airtrampoline in de rivier! Er is ook een zwembad met familieglijbaan en stroomversnelling. Geniet van de ruime kampeervelden en laat de kinderen ravotten, zwemmen en hutten bouwen.

 5. 5

  Camping Tussen de Diepen - Blokzijl

  Prachtig gelegen camping aan het water van Nationaal Park Weerribben-Wieden met dus veel mogelijkheden om te kanoën, zeilen, roeien en vissen.

 6. 4

  Resort De Arendshorst - Ommen

  Direct aan de Vecht is De Arendshorst een visplek bij uitstek. Ook fietsliefhebbers, wandelaars, zwemmers en kanoërs kunnen zich hier oneindig lang vermaken. Kies voor een kampeerplaats aan het water, onder de bomen of bij het zwembad voor kleuters.

 7. 3

  Natuurcamping de Roos - Beerze

  Ecologische natuurcamping aan de Vecht die je betovert bij aankomst. Een kronkelige zijarm van de rivier slingert dwars over de camping. Een mooiere kampeer- en zwemplek kun je je niet wensen.

 8. 2

  Camping Anna's Hoeve - Ommen

  Werp je hengel uit of verken met een bootje de natuur. Anna’s Hoeve ligt niet alleen aan het water, maar grenst ook direct aan het Laarbos. Hier kampeer je midden in de natuur.

 9. 1

  Minicamping De Kemminckhorst - Dalfsen

  Deze camping telt zo’n 25 plaatsen en ligt aan de Vecht, tussen de leuke steden Dalfsen en Ommen. De camping, oorspronkelijk een jongveeboerderij, heeft een zwemsteiger en strandje.