Plekken om weg te dromen

10 tips om te kamperen aan het water in Overijssel

3 minuten opladen
15546 x bekeken

Pak de tent alvast in en vergeet vooral geen zwemkleding en schepnetje mee te nemen. Kamperen in Overijssel doe je natuurlijk pal aan het water. Wat dacht je van kamperen langs de IJssel, Vecht of Regge?

Terwijl jij pootje baadt, de hengel uitgooit of in een stoel geniet van een goed boek en het heerlijke weer, spelen de kinderen in het water. Dammetjes bouwen, keilen, met een schepnetje achter de visjes aan. Waarschijnlijk zie je ze pas bij het avondeten terug (na herhaaldelijk roepen). Ben je toe aan iets meer actie, huur dan een kano of roeiboot en verken de omgeving vanaf het water.

Klinkt goed, toch? Nu alleen nog een camping uitkiezen. We selecteerden alvast de leukste voor een waterrijke vakantie.

Bekijk hier alle campings

10
Recreatiecentrum De Kluft - Ossenzijl

Geniet van de stille poelen en wijde plassen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor kinderen is er op De Kluft een speeltuin en een strandje met natuurzwemwater.

meer informatie
9
Camping Tussen de Diepen - Blokzijl

Prachtig gelegen camping aan het water van Nationaal Park Weerribben-Wieden met dus veel mogelijkheden om te kanoën, zeilen, roeien en vissen.

meer informatie
8
Camping de Rietkraag - Lemele

Aan het water - iets specifieker: aan het Overijssels Kanaal - vind je prachtig ruime kampeerplaatsen met uitzicht over de landerijen. Dichtbij natuurgebieden als De Lemelerberg en De Sallandse Heuvelrug.

meer informatie
7
Camping Molke - Zuna

Vanaf deze 5-sterrencamping in Twente kun je wandelen langs het water (de Regge). Er is ook een zwembad, fietsverhuur, sauna en meerdere sportvelden.

meer informatie
6
Camping de Koeksebelt - Ommen

Kinderen opgelet: hier vind je een heuse airtrampoline in de rivier! Er is ook een zwembad met familieglijbaan en stroomversnelling. Geniet van de ruime kampeervelden en laat de kinderen ravotten, zwemmen en hutten bouwen.

meer informatie
5
Resort De Arendshorst - Ommen

Direct aan de Vecht is De Arendshorst een visplek bij uitstek. Ook fietsliefhebbers, wandelaars, zwemmers en kanoërs kunnen zich hier oneindig lang vermaken. Kies voor een kampeerplaats aan het water, onder de bomen of bij het zwembad voor kleuters.

meer informatie
4
Natuurcamping de Roos - Beerze

Ecologische natuurcamping aan de Vecht die je betovert bij aankomst. Een kronkelige zijarm van de rivier slingert dwars over de camping. Een mooiere kampeer- en zwemplek kun je je niet wensen.

meer informatie
3
Camping Anna's Hoeve - Ommen

Werp je hengel uit of verken met een bootje de natuur. Anna’s Hoeve ligt niet alleen aan het water, maar grenst ook direct aan het Laarbos. Hier kampeer je midden in de natuur.

meer informatie
2
Minicamping De Kemminckhorst - Dalfsen

Deze camping telt zo’n 25 plaatsen en ligt aan de Vecht, tussen de leuke steden Dalfsen en Ommen. De camping, oorspronkelijk een jongveeboerderij, heeft een zwemsteiger en strandje.

meer informatie
1
Minicamping Vecht&Zo - Zwolle

Kampeer tussen de boomgaarden en fruitbomen, terwijl je uitkijkt op rivier de Vecht. Terwijl je een mooie plek uitzoekt, vermaken de kinderen zich met een potje tafeltennis of in de speeltuin.

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden