Kamperen bij de boer op een kleinschalige camping met meer dan voldoende mogelijkheden om mooie wandelingen en uitgestrekte fietstochten te maken. Dat is mogelijk op één van de boerencampings in Overijssel!

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel verrijkt je

Kamperen bij de boer in

Altijd al gedroomd van het leven op een boerderij of op het platteland? Kies dan voor een SVR camping tijdens je vakantie of midweek ertussenuit. Met ruim 1200 SVR campings, is Nederland een ware trendsetter op dit gebied van kamperen. SVR camping staat voor 'Stichting Vrije Sector camping'. Dit initiatief zorgt voor een gezonde concurrentie in de recreatieve sector. Voor boeren is het op deze manier mogelijk grond en opstallen meer rendabel te maken. Zo help je met je verblijf op boerencampings dus ook mee aan de welvaart van de boeren en voortzetting van boerderijen.

Bij een boerencamping in Losser, bevindt het logeeradres zich nabij of op een (voormalige) boerderij. De kampeerplekken zijn vaak ruim opgezet, weg van de stad, snelweg en de buren, die zijn ook op afstand. Tijdens je verblijf kun je dus genieten van meer levensruimte in een natuurlijke omgeving en dat ook nog is tegen betaalbare prijzen. De boeren zijn er op ingericht om jouw verblijf zo uniek en leuk mogelijk te maken. De charme zit hem in het meehelpen bij de boer. Ook zijn er basis speelvoorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen. Één ding is hier zeker; je zult voldoende privacy en rust ervaren.

Jong en oud zullen zich vermaken tijdens een verblijf op een boerencamping. Waan je even terug in de tijd, zonder mobiele telefoons of laptops. Dit is de plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van het boerenleven. Als je op zoek bent naar een andere soort vakantie ervaring en in bent voor avontuur, is een verblijf op een SVR camping een ware must-try.

Boerencamping Losser

Overijssel kent een mooie mix van cultuur, water en het landleven. In de nabijheid van onder andere de hanzesteden Zwolle, Hattem en Deventer vind je diverse SVR campings waarbij je het groene landschap kunt combineren met een interessant stadsbezoek. In Hattem maak je kennis met de schilderachtige landschappen en de sprookjesachtige prenten van Anton Pieck. Je kunt de streek ook proeven in de diverse restaurants. Proef de originele Zwolse Mosterdsoep en in koekstad Deventer neem je natuurlijk een stukje overheerlijke koek bij de koffie. Ga eropuit en ontdek het verrassende landschap. Tijdens je wandeling of fietstocht kom je langs en door verschillende gezellige dorpskernen, indrukwekkende originele oude boerderijen en uitnodigende lunchcafés, brasseries en kroegjes.

Op zoek naar meer groen? Breng dan een bezoek aan het prachtige natuurgebied de Weerribben, een indrukwekkende omgeving om te fietsen, wandelen en varen. Tijdens elk seizoen zijn er genoeg redenen om dit gebied te ontdekken. Houd je van ware rust? Bezoek de Weerribben dan tijdens de wintermaanden. Met wat geluk tref je ook ijs op het water, terwijl je in de zomermaanden versteld zult staan van alle waterlelies en andere flora die daar bloeien. Tip: ontdek de Weerribben per boot. Met een kano vaar je langs de mooiste plekjes van dit groene natuurgebied. Voor de minder sportievelingen, is er ook de optie van een fluisterbootje. Ontdek het kleine dorpje Kalenberg en volg de kanoroute. Bij dit dorp vind je prachtige oude boerderijen, een ideale omgeving om je boerencamping te boeken. Geniet hier van de boerengastvrijheid, zonder gedoe, midden in de natuur en omringd door de Weerribben.

Uitgestrekte boerenvelden vind je in natuurgebied het Vechtdal en in Twente. Het typische boerenland wordt ook wel oud zandlandschap genoemd. Hier vind je onder andere landgoederen met SVR campings. Bij de Hoeve Springendal in Hezen, waan je je terug in de tijd. Dit eeuwenoude erf is gelegen aan de Brunninkhuizerbeek. Je vindt hier trekpaarden die nog steeds worden ingezet op graanvelden, maar ook kippen, pauwen, geiten en zelfs Schotse Hooglanders. Voor de geschiedenisliefhebber is het zeker aan te raden de authentieke stal en kapschuur te bezoeken. Het landgoed bezit namelijk nog over oude werktuigen, trekkers en historisch boerengereedschap.

Natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken bij de beekjes en bronnen rondom het landgoed. Hier groeien verscheidenen orchideeën en dotterbloemen, en nabij vind je op de essen geurende kamille, afwisselend met rogge en haver. Ben je een echte vogelaar? Neem je camera dan mee tijdens je wandeling. Gezien de hoge biodiversiteit, kun je hier de meest zeldzame vogels spotten.

Glamping bij de boer in Losser

Vind je back to basic toch wat spannend en zou je iets meer luxe willen ervaren tijdens het kamperen bij de boer? Kies dan voor een glamping ervaring. Ideaal als je nog geen ervaring hebt met kamperen op een SVR camping en nog niet volledig uit je comfortzone durft te stappen. Verblijf bijvoorbeeld bij één van de tiny houses van Drostes, gelegen achter op het erf van een boerderij. In totale rust, kijk je uit over de Nutter es bij Ootmarsum. Geniet 's avonds van de openhaardkachel op de veranda, en slaap de volgende ochtend eindeloos uit in het comfortabele bed van hotelkwaliteit. Voor een hapje en drankje kun je terecht in het restaurant van de herberg. Gerechten worden hier zoveel mogelijk gemaakt met producten die rechtstreeks van de boeren uit de omgeving komen. Nabij de herberg vind je ook de kleinschalige boerderijspa, ontspannen kun je hier zeker. En leuk om te weten; met je verblijf help je mee het mooie typische Twentse landschap te behouden en herstellen. Een gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar het landschapfonds, waarmee verschillende projecten worden gefinancierd.

Boerencamping Ommen

In Ommen en omstreken kun je eindeloos genieten van de unieke omgeving en groene natuur. De dikke bossen en uitgestrekte heidevelden, zijn niet voor niets populair voor een dagje weg of een mini vakantie in eigen land. Maak een mooie wandeling of stap op je fiets en leg één van de vele wandel- en fietsroutes af. Een vakantie in Ommen is pas compleet met een verblijf op een SVR camping of minicamping. Er is hier genoeg te beleven, met of zonder kinderen.

Bij boerderijcamping Het Varsenerveld, ontdek je het leuke boerenleven. Gelegen middenin het prachtige Overijsselse Vechtdal, vind je ruime kampeerplekken rondom de boerderij. Er is plek voor 25 caravans, tenten of campers, met keuze uit een plek in de zon of in de schaduw. Uitzicht op de boerderij is gegarandeerd. Met een verwarmd toiletgebouw, warme douches en een gezamenlijke recreatieruimte, zijn er voldoende voorzieningen. Voor kinderen is de boerencamping pas echt een avontuur. Vier keer per week kunnen zij mee met de boer om de kippen, koeien, dwerggeiten en de pony te voeren. Ook het rapen en tellen van de kippeneieren komt eraan te pas! Uiteraard kunnen de kinderen zich ook uitleven in de speeltuin met grote zandbak of vermaken met de skelters en steppen die beschikbaar zijn op het erf.

Boerencamping Ootmarsum

Uitgestrekte bossen, eeuwenoude landgoederen en lange kabbelende beekjes, dat is waar Ootmarsum bekend om staat. In één woord: ruimte. Ervaar de omgeving en ervaar ook ruimte in je hoofd, alles gaat hier net even wat langzamer en gemoedelijker. Met een verblijf op een SVR camping in Ootmarsum, ben je niet ver van leuke dagactiviteiten. Voor jong en oud zijn er musea te bezoeken. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingsreis naar de sterrenhemel bij Cosmos Sterrenwacht, of breng een bezoekje aan het Openluchtmuseum Ootmarsum, een levend museum waar exposities, maquettes en gebruiksvoorwerpen je meer vertellen over het leven van vele eeuwen geleden in deze regio. Leuk met kinderen en erg leerzaam.

Ootmarsum heeft meerdere, prachtige natuurgebieden. Springendal is één van de bekendste, met zijn bijnaam 'de tuin van Nederland'. Een mooi gebied om te verkennen per fiets. De Springendal is een erosiedal in de stuwwal, waardoor je in het natuurgebied ontspringt bronwater vindt. Daarnaast stikt het hier van de heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische Twentse boerderijen. In het dal van de Mosbeek, vind je boerencamping de Witker. Je kunt hier verblijven op de camping die slechts 1 kilometer verwijderd is van de boerderij. Of kies voor een appartement in de luxe campingwoning van de sfeervolle hooischuur. SVR camping de Witker biedt een uitzonderlijke plek in het groene hart van Twente. Een verblijf op deze camping brengt je echt tot rust.

SVR camping overzicht

In Overijssel vind je een ruim aanbod van boerencampings, vakantiewoningen bij de boer of accomodaties op het boerenland. Als je op zoek bent naar een kleine camping in Nederland, is een SVR camping een goede keus. Ben je op zoek naar een overzicht van SVR campings en gastboerderijen? Bekijk hieronder dan wat opties en plan jouw bezoek aan Overijssel!