Plekken om weg te dromen

Met de camper genieten van Overijssel

3 minuten opladen
1062 x bekeken

Met de camper rondtrekken in Overijssel wint aan populariteit. Het aantal campers in de provincie neemt nog steeds toe en steeds meer mensen willen flexibel zijn tijdens hun vakantie en zich gemakkelijk van het ene naar het andere deel van Overijssel kunnen verplaatsen. Het verklaart de populariteit van de camper.

Rondtrekken door Overijssel met de camper is heerlijk. Of je nu kiest voor Twente, Salland, Vechtdal, IJsseldelta of Weerribben-Wieden; in elke regio is altijd wel een camperplaats of camping te vinden waar je terecht kunt. Zonder of met kinderen, het kan allemaal! En neem je de fietsen mee, dan kun je al helemaal flexibel vakantie vieren in de provincie.

Campers

Overijssel is divers en biedt prachtige natuur- en veengebieden. Je vindt er tal van verschillende landschapselementen en is altijd afwisselend: van bos naar beekjes en van bronnen naar heide; in Overijssel vind je het allemaal. Wie fietsen achterop heeft en Overijssel dus ook per fiets wil ontdekken, zijn er eveneens talloze mogelijkheden. Fietsen betekent genieten van het coulisselandschap, van houtwallen (zesduizend kilometer!) en heggen, van vredig grazende koeien of paarden en zeker van bijzondere boerderijen, Mariakapelletjes en de ‘witte wieven’. Rondtrekken betekent zeker ook optimaal genieten van de prachtige fauna die Overijssel te bieden heeft. Het is de provincie van nachtvlinders, reeën en bijzondere vogels.

Camperplaats
Camperplaats

Camping

Een camperplaats is er altijd, probeer bijvoorbeeld Camperplaats Vechtdal eens. Maar er zijn ook meer dan genoeg campings waar je je camper kunt parkeren. Zo vind je in Overijssel 14 ANWB Topcampings, waarvan het meerendeel te vinden is in het Vechtdal. De campings zijn een prima uitvalspunt om de provincie verder te verkennen, bijvoorbeeld te voet of op de fiets. Zo biedt Overijssel verschillende unieke fiets- en wandelroutes en is ook onder mountainbikers bijzonder populair. Met de kampeerauto naar Overijssel is genieten in optima forma. Flexibel reizen met een camper betekent alle mooie plekjes van de provincie ontdekken. En dat zijn er nogal wat.

Smaakvol Overijssel

Overijssel is vooral ook heerlijk eten en drinken. Niet voor niets komen de lekkerste asperges uit Overijssel, Salland in het bijzonder. Dit gebied kent een lichte zandgrond en diep grondwater. Dat vormt de basis van de zo kenmerkende smaak van de asperge uit Salland, asperges van bijzondere klasse. Maar Overijssel heeft nog meer te bieden naast asperges. Geniet van heerlijke streekproducten en breng een bezoekje aan de boer. En wil je nog niet weg? Parkeer dan je camper op een boerderij en blijf eens lekker slapen bij de boer.

Overijssel is veelzijdig. Niets is hetzelfde en vakantie vieren in Overijssel staat voor verrast worden. Elke keer weer. Dát, en de gastvrije en vriendelijke mensen staan garant voor een heerlijke vakantie. In Overijssel vermaakt jong en oud zich zo lang als ze willen. Vakantie vieren in Overijssel? Een aanrader!

Bekijk hier onze camperplaatsen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!