Er zijn tal van familiecampings in Nederland, maar waar vind je nou de leukste familiecampings? In Overijssel natuurlijk! Of je nou een camping met manege, hond of zwembad zoekt, je zal altijd een passend vakantieadres vinden in het Oosten van Nederland. Ook voor een 5-sterren camping zit je goed, Overijssel heeft namelijk de meest luxe gezinscampings van Nederland!

Overijssel verrijkt je

Leukste familiecampings in Overijssel

De leukste familiecampings zijn natuurlijk te vinden in Overijssel, oftewel hét kampeerparadijs van Nederland. Je vindt hier campings met overdekt zwembad, manege en waar je hond mee mag. Een van de leukste gezinscampings van Nederland is toch wel Camping de Noetselerberg. Deze gezellige 5-sterren camping in Twente is geschikt voor alle leeftijden. Zelfs je hond mag mee naar deze familiecamping. Verblijf comfortabel op de ruime kampeerplaatsen en ga eindeloos genieten van de faciliteiten. Camping de Noetselerberg beschikt over een binnen- en buitenzwembad. Ideaal voor waterliefhebbers dus!

Nog zo’n leuke camping in het Oosten is Vakantiepark Mölke, een kleinschalige en luxe camping aan de Regge. Je vindt hier vele faciliteiten zoals een binnenzwembad, speeltuinen, en kano- en bootverhuur. Zó ontdek je de Twentse rust en natuur wel heel gemakkelijk! Het leukste aan Vakantiepark Mölke is het feit dat je kan kiezen tussen een basic, comfort en zelfs kampeerplaatsen met privé sanitair. Hetzelfde geldt voor 5-sterren Camping de Koeksebelt in Ommen. Wil je iets meer luxe? Ga dan voor een unieke ervaring in één van de boomhutten aan de Vecht. Ook deze familiecamping in Nederland beschikt over een verfrissend zwembad.

Een greep uit de leukste familiecampings van Nederland:


De Sprookjescamping
De Sprookjescamping

Klein maar fijne familiecampings

Optimaal relaxen kan op één van de kleine familiecampings in Nederland. Ook Overijssel beschikt over diverse opties qua kleine kampeermogelijkheden. Zo is de gemoedelijke en kleine Camping 't Stien 'n Boer perfect voor de liefhebbers van rust en ruimte, met de luxe faciliteiten die daarbij horen. De camping beschikt over een overdekt zwembad, indoor speeltuin en recreatieteam. De omgeving leent zich ook uitstekend voor een fietstocht of wandeling met de hele familie. Of wordt één met de natuur op Camping de Lemeler Esch. Met een wandelparadijs in de achtertuin, is deze familiecamping een perfecte uitvalsbasis om de natuur van Overijssel te ontdekken. Deze kleine camping biedt een zwembad, fietsverhuur en recreatieteam.

Wil je graag op vakantie met je paard? Dat kan op de Camping Besthmenerberg middenin het bos. Deze kleinschalige familiecamping biedt o.a. een eigen manege en een eigen klimbos. Dus voor een actieve vakantie ben je hier aan het goede adres! Ook met je hond ben je welkom op Camping Besthmenerberg in Ommen.

Familiecampings met zwembad

Camping de Molenhof
Camping de Molenhof

Waterplezier genoeg op de familiecampings in Overijssel! Er zijn diverse campings met (overdekte) zwembaden. Wat is er nou fijner dan op een warme dag af te koelen in een verfrissend zwembad? In Twente vind je één van de leukste campings van Nederland: Camping de Molenhof. Deze kindercamping met zwembad is perfect voor waterratten. Er is een buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad en recreatieplas. Nog zo'n fijne camping met zwembad is Recreatiepark Kaps in Tubbergen, nabij de Duitse grens. Deze familiecamping beschikt over een buitenzwembad en waterspeeltuin met meerdere glijbanen.

5-sterren camping de Kleine Wolf is een paradijs voor kinderen. De camping met overdekt en buitenzwembad biedt urenlang speelplezier. Er is bovendien een indoor speeltuin, theater en een heus palmstrand. Vervelen is óók geen optie op Familiecamping Beerze Bulten. Deze camping is kindvriendelijk, autovrij en biedt tal van faciliteiten. Er is een indoor speelparadijs, en binnen- en buitenzwembad. Ook voor ouders is er altijd iets te doen. Ga bijvoorbeeld tennissen, sfeervol dineren in de brasserie of ontspannen in de beautysalon.

Diverse familiecampings met zwembad:


Camping de Poppe
Camping de Poppe

De gezelligste kindercampings

Gegarandeerd plezier voor de jongsten beleef je op de kindercampings. De familiecampings in het Oosten zijn perfect voor kinderen. Geniet van een onvergetelijke vakantie op Camping de Papillon. Deze leuke camping met zwembad is gelegen in een prachtige omgeving. Ontdek het Twentse landschap te voet, of fiets zó Duitsland in. De kindercamping biedt maar liefst 20 speeltuinen, een overdekt zwembad en een gezellig waterspraypark. Vervelen is dus geen optie..

De gezellige Camping de Poppe is ook een feest voor de kids. Het animatieteam van Camping de Poppe zorgt ervoor dat de jonge campinggasten fantastische avonturen beleven. Terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad of de indoor speeltuin, is het tijd voor de ouders om koffie te drinken in het Grand Café. Of gooi een hengel uit in het meertje op deze kindercamping.

Ultieme luxe op deze 5-sterren campings

De Zandstuve
De Zandstuve

Wil je net iets meer luxe tijdens het kamperen? Ga dan voor een 5-sterren camping in Overijssel. De familiecampings met het 5-sterren keurmerk zijn geïnspecteerd door de ANWB. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de voorzieningen, het sanitair en het terrein. Voor een 5-sterren camping zit je in Overijssel wel goed! 5-sterren Camping de Zandstuve in Hardenberg is een goed voorbeeld hiervan met luxe kampeerplekken en vele faciliteiten. Deze camping, waar je met hond welkom bent, heeft tevens een zwemparadijs, animatieteam, binnenspeeltuin en diverse horeca.

Ook op de luxe Sprookjescamping in Rheeze kan je geweldig kamperen op een ruime kampeerplek. Geen zin om zelf een tent of caravan mee te nemen? Kies dan voor een chalet, trekkershut, safaritent of luxe glamping accommodatie. Voor de kinderen is er elke dag een theatershow op de Sprookjescamping! Of kies voor de veelzijdige Camping de Witte Berg in het gezellige Ootmarsum. Ervaar Twentse gastvrijheid, uitstekende voorzieningen en prachtige natuur. Dat wordt dus heerlijk genieten op deze familiecamping in Nederland, inclusief privé sanitair en zwembaden!