Overijssel verrijkt je

Gezellige, kleine campings in Overijssel

Kleine campings mogen meestal maximaal 100 plekken tellen, wil het nog een kleine camping genoemd worden. Minicampings in Overijssel hebben ieder hun eigen karakter met diverse faciliteiten, zoals sanitair, een restaurant of misschien wel een klein zwembad. Doordat deze campings kleinschalig zijn opgezet, is er de mogelijkheid voor persoonlijke aandacht. Dit merk je aan de gastvrijheid van de eigenaren van minicampings, zij vertellen je graag alles over de omgeving!

Minicamping Campeerd in Okkenbroek beschikt over twaalf gezellige kampeerplekken omheind met struiken én met uitzicht op weilanden met grazende paarden. Bovendien ligt de camping naast Stal Cura, je kan dus samen met je pony of paard op vakantie! Vanaf de camping rijd je zo het bos in met vele wandel-, fiets- en ruiterroutes. Naast de kampeerplekken is de minicamping ook voorzien van enkele accommodaties. Je kan een familietent, pipowagen, retro caravan of chalet huren.

Camping onder de Heerenbrug is een kleine, rustige camping. Je kan hier gemakkelijk komen met de caravan, camper of tent vanwege de ruime standplaatsen die zijn voorzien van euro aansluitingen en goede sanitaire voorzieningen. De minicamping in Overijssel ligt direct aan het Steenwijk-Beukers kanaal, dat zorgt voor een heerlijk uitzicht op voorbij varende boten. Daarnaast is het een fijne plek om eens een hengeltje uit te gooien en eens de omgeving te verkennen op de fiets.

Een minicamping hoeft niet per se ook een boerencamping te zijn, maar De Grimberghoeve is het allebei! De Grimberghoeve biedt alle voorzieningen die nodig zijn voor een fijne kampeervakantie. Ruime plaatsen voorzien van elektra en water, een modern toiletgebouw en een prachtige omgeving om je heen. Rond de boerderij, omringd door eeuwenoude bomen lopen paarden en pony’s. Op de bijbehorende graslanden en het eigen natuurgebied van de Grimberghoeve grazen koeien met hun kalfjes.

Camping de Hoge Moat ligt in een zeer rustig, landelijk gebied op slechts 4 km van het dorpje Bathmen gelegen in de prachtige streek Salland. Bij deze kleine camping in Overijssel kan je zien dat de eigenaren zich echt aanpassen aan de agrarische omgeving, er wordt rekening gehouden met de natuur. Daarnaast staan rust, ruimte, betaalbaarheid en gastvrijheid voorop.

Camping de Hoge Moat in Bathmen
Camping de Hoge Moat in Bathmen

Luxe! Kleine campings met privé sanitair

Juist vanwege de persoonlijke aandacht en de kleinschaligheid kan een kleine camping veel luxe uitstralen. Onderhoud van de staanplaatsen en het sanitair wordt aandachtig bijgehouden. Heb je toch liever sanitair waar alleen jij gebruik van maakt? Boek dan een plekje op een van deze onderstaande minicampings!

Camping & Bungalowpark ‘t Stien’nboer is een gemoedelijke, knusse familiecamping met de faciliteiten van een groot park. Zo beschikt de minicamping in Overijssel over een indoor speeltuin, zwembad, speeloase en zelfs een kapsalon & nagelstudio! Het familiepark ligt tussen het gezellige dorp Haaksbergen en mooie natuurgebieden met een gevarieerd landschap. Tijdens het kamperen kan je kiezen tussen de standaard-, comfort- en supercomfortplekken. Bij de supercomfortplek is je privé sanitair inbegrepen.

Minicamping de Maiskolf ligt in het Vechtdal, een gebied dat zeer afwisselend is met bossen, landerijen en kastelen. Dat is dus ideaal om mooie fiets- en/of wandeltochten in te maken. Op de camping zijn 25 plekken aanwezig, verdeeld over verschillende velden. Het motto van de kleine camping is dan ook rust en ruimte. Voor de liefhebbers zijn er 10 privé sanitair units beschikbaar die beschikken over een douche, toilet en wastafel.

Vekabo campings

Vekabo heeft een grote selectie aan allerlei campings, maar voorop staat: altijd in het groen. De accommodaties die Vekabo aanbiedt, voldoen altijd aan bepaalde kwaliteits- en prijs eisen en hebben een landelijk, charmant karakter. Voor rust, ruimte, gastvrijheid, authenticiteit, persoonlijke aandacht en actief plezier zit je goed bij Vekabo.

Camping de Boergondiër is een fijne camping waar je veel privacy ervaart. Ondanks dat de eigenaren je met van alles willen helpen, heb je op je kampeerplek heerlijk je eigen plekje. Met een beetje geluk zelfs tussen de pioenrozen! De omgeving is uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten. Geniet op de fiets of te voet op het Pieterpad of in het Vechtdal! Zoals de eigenaren van de camping zelf citeren: "Niets hoeft en alles kan, want bij ons staat het genieten van het leven centraal!"

Camping de Wilgenhof ligt aan en nabij het water op een unieke locatie geheel omringd door het Nationaal Park Weerribben en Wieden. Als je een plekje bemachtigd op deze camping, kan je gegarandeerd genieten van bootjes varen, vissen en kanoën. Daarnaast leent de omgeving zich uitstekend voor een bijzondere fietstocht waarbij je gezellige steden kan bezoeken zoals Giethoorn of Blokzijl.

Camping Landgoed ‘t Hazenbos ligt te midden van fraaie Twentse natuurgebieden in Buurse, zoals Het Buurserzand, het Witte Veen en het Buurserveen. De camping is een heerlijke plek om te ontspannen in het zonnetje met een goed boek, maar in de omgeving is ook de mogelijkheid voor diverse activiteiten. Je kan eens de plaatsen Haaksbergen, Hengelo of Enschede bezoeken. Of de prachtige Twentse flora en fauna bewonderen.

Kleine camping in het bijzondere Twente

In Twente is het hele jaar door van alles te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de historische dorpen en vul je kledingkast aan in de hippe boetiekjes. Of probeer van een van de culinaire hoogstandjes die deze streek te bieden heeft. Bovendien is het Twentse landschap prachtig.

De Erve Snieder boerderij is zeer geschikt voor familiereünies, vriendenweekenden of weekendje weg. De eigenaren van deze kleine camping in Twente willen de mooie plek rondom hun boerderij delen met anderen, die ook zo van het buitenleven genieten. Je kan hier met een tent, caravan of camper overnachten. Daarnaast biedt de minicamping ook wooneenheden aan. Met slechts 10 minuten fietsen ben je in Vasse, waar een supermarkt en leuke restaurants en cafés gevestigd zijn.

Op camping de Köller heerst er totale rust. Met daarbovenop een oase van groen om je heen. Je kan er kamperen met je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook appartementen beschikbaar. Twee hiervan zijn volledig aangepast voor de mindervalide of de zorgbehoevende gast. Door de vrolijke, passievolle gastvrouw Annemarie wordt je met open armen ontvangen.

Minicamping & Boerderij appartementen Het Brook bevindt zich in de rustige, natuurrijke omgeving van Denekamp. Naast dat je van harte welkom bent met je caravan, camper of tent is er ook de mogelijkheid om een appartement te huren. Het kernwoord van de minicamping in Overijssel is gastvrijheid en dat zul je terugzien tijdens je verblijf. Vanaf de camping kunnen leuke uitstapjes gemaakt worden, zoals het bezoeken van de Sterrenwacht in Lattrop.