Plekken om weg te dromen

De 8 leukste natuurcampings van Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 11636 x bekeken

In de ochtend word je door vogels getrakteerd op een zangconcert, overdag geniet je tijdens een wandeling van de stilte en ’s avonds bak je je eigen broodje boven het vuur. Als je een vakantie doorbrengt op een natuurcamping, is er een grote kans dat je dag er zo uitziet. Heerlijk! Deze 10 natuurcampings zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

 1. 8

  Natuurcamping De Lemeler Esch - Lemele

  Dit is de beste natuurcamping van Nederland. Trek baantjes in het buitenzwembad, drink een wijntje in het boscafé, huur een fiets en sluit de dag af bij het verhalenvuur.

 2. 7

  Natuurcamping De Roos - Beerze

  De kampeerplaatsen van deze ecologische natuurcamping liggen in het zacht glooiende rivierduinlandschap. Je wordt betoverd door de rust en natuur. Camping De Roos is gewoon zichzelf en daarom zo bijzonder.

 3. 6

  Camping De Hoogte - Eesveen

  Natuur staat voorop. Niet zo gek, want deze camping ligt tussen de Nationale Parken Het Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Perfecte uitvalsbasis voor een stevige wandeltocht.

 4. 5

  Natuurcamping Olde Kottink - Beuningen

  Aan het lieflijke riviertje De Dinkel en omarmd door hoge oude eiken, kun jij je tent opzetten op natuurcamping Olde Kottink. Er zijn velden voor volwassenen en velden voor gezinnen. Voorzien van een grote speeltuin, kampvuurplaats, visvijver en fietsverhuur.

 5. 4

  Landgoedcamping Het Meuleman - Lutte

  De honderden hectare bos en heidevelden nodigen uit tot lange wandelingen en fietstochten. Op Het Meuleman kampeer je in het bos, maar dan wel met de luxe van zeer verzorgd sanitair, een grote zwemvijver en een beachvolleybalveld.

 6. 3

  Hoeve Springendal - Ootmarsum

  Deze natuurcamping ligt aan de rand van een prachtig beekdal en op steenworpafstand van de Duitse grens. In totaal zijner 58 luxe comfortplaatsen.

 7. 2

  Natuurcamping Eelerberg - Hellendoorn

  De directe omgeving van Natuurcamping Eelerberg bestaat uit een cultuurhistorisch en beschermd natuurgebied. Er is een speeltuin en openluchtzwembad en in de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.

 8. 1

  Natuurkampeerterrein De Klashorst - Diffelen

  Schoon sanitair, een kleine sauna, skelters, wandelroutes. Natuurcamping de Klashorst heeft het allemaal. Je kunt zelfs meedoen aan een ware bushcraft: leer overleven in de natuur!