Overijssel verrijkt je

Ootmarsum, het stadje met de talloze vakwerkhuizen in het noordoosten van Twente is een echte toeristische trekpleister. In Ootmarsum is altijd van alles te doen. Geniet van de vele evenementen, historische gebouwen, cultuur, folklore, musea en kunst in Overijssel. Het centrum van het kunstenaarsstadje, dat binnen de wallen ligt, is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Het werd in 1996 als beschermd stadsgezicht aangewezen. Naast het beschermde stadsgezicht telt Ootmarsum meer dan 30 rijksmonumenten. Er is genoeg historie om te bekijken. Breng ook een bezoek aan het openluchtmuseum en de sterrenwacht.

Wil je in Ootmarsum overnachten, dan zijn daar diverse mogelijkheden voor. Zoek je iets voor 2 personen of voor een gezin? Kies uit diverse accommodaties, van een luxe 5-sterrenhotel tot basic kamperen in het unieke Springendal, een van de mooiste natuurgebieden van Overijssel. Er is voor iedereen een geschikte accommodatie. Maar een ding is zeker: het is bijzonder overnachten Ootmarsum. Ga na het ontbijt op je overnachtingsadres de prachtige omgeving verkennen. Er valt veel te ontdekken in de buurt van Ootmarsum. Het landschap en de natuur zijn erg gevarieerd. Geniet van prachtige dorpen, leer veel over de geschiedenis van de streek en proef van lokale producten, zoals kaas van Landgoed Kaamps en bier van de lokale bierbrouwerij. Overnachten in Ootmarsum is een combinatie van genieten en leren. Het verandert je leven een beetje, en verrijkt het bovendien. Je gaat naar huis met een schat aan nieuwe ontdekkingen, inzichten en ervaringen.

Ga op avontuur in het Springendal. We noemden het net al, maar dit natuurgebied verdient wat meer aandacht en is het zeker waard om te verkennen. Dit natuurgebied ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens en op 4,5 kilometer van Ootmarsum. Als je iets beter kijkt, zie je niet alleen bomen, maar een eeuwenoud gebied, waar de rustig kabbelende Brunninkhuizerbeek doorheen loopt en waar je ontspringende bronnen ontdekt. Het heeft als bijnaam ‘De Tuin van Nederland’. Het landschap bestaat uit een bos met smalle beekjes, watervalletjes en schilderachtige kwelvijvers. Verder zie je er weilanden, meertjes, hooilanden, heide, historische boerderijen en heuvels om het romantische plaatje compleet te maken. Het is een dunbevolkt gebied, maar is wel een van de eerste bewoonde gebieden van Nederland. Je vindt er een aantal grafheuvels en zelfs het restant van een hunebed.

Ga zelf op pad en loop de Springendalwandeling. Dit is een stevige tocht van 10 km, die start bij VVV Ootmarsum. Je wandelt via het buurtschap Nutter naar het natuurgebied Springendal. De route bestaat uit gedeeltelijk verharde paden en bosweggetjes en smalle bospaadjes die je langs de vele bronnen leiden. Onderweg hoor je het zachte geklater van water. Dit is het heldere, stromende water, dat via talloze beekjes naar beneden stroomt. Kies voor een wandeling met een gids, zoals de avondwandeling Uilen van het Springendal. Het Springendal is een van de donkerste plekken van Nederland, en er leven verschillende soorten uilen. je In de winter zie de kerkuil en steenuil bij de oude boerderijen, en spot je ransuilen die overdag in bomen slapen. Hoor de roep van de bosuil, dat klinkt spannend! Ga in de kerstvakantie mee op een avontuurlijke wandeling met een gids van Staatsbosbeheer en beleef de nachtelijke natuur. Houd er rekening met dat deze excursie van de gebaande paden af gaat, waardoor het voor de deelnemers een groot avontuur is. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen!

Beleef de verrassende schoonheid van Ootmarsum met je partner of het hele gezin. Ga overnachten in Ootmarsum, overnachten Ootmarsum. Een verblijf in Overijssel verrijkt je, bij elk bezoek en elke vakantie opnieuw.