Met haar technische universiteit, conservatorium en kunstacademie is [Enschede](topic://134 "") een bruisende studentenstad. Dat merk je aan de vele gezellige kroegen, cafés en restaurants, vooral rond De Oude Markt. Hier is het heerlijk toeven na een dagje winkelen in de grote winkels en kleine boetiekjes! Enschede is een stad van verrassingen. Wist je bijvoorbeeld dat in Enschede de mooiste synagoge van West-Europa staat? Wil je de drukte even achter je laten, dan kun je terecht in een van de vier grote parken in de stad. Eigenlijk is één dag te kort voor Enschede. Dus kom lekker kamperen en geniet meerdere dagen van deze leuke stad!

over Campings in Overijssel

Meest gestelde vragen

Zijn er in Overijssel veel uitjes voor kinderen?

Ga je met de camper op pad, droom je van een vakantiehuis aan het water of ben je op zoek naar die kant-en-klare tent? In Overijssel barst het van de overnachtingsmogelijkheden en leuke activiteiten voor kinderen. Eén ding is zeker: in 't Oosten maak je van je vakantie een mooie herinnering!

Welke campings zijn het meest geschikt voor kinderen?

Kamperen met kinderen is één groot feest. Zeker als je op een camping zit waar kinderen kunnen ravotten, zwemmen en spelen. In Overijssel zijn genoeg leuke campings voor kinderen. Van een familiecamping tot boerencamping. Wil je een vakantie die je kinderen nooit zullen vergeten? Ga dan naar één van deze campings.

Overijssel verrijkt je

Campings rond Enschede

Aan de rand van de stad vind je camping de Twentse Es. Je kunt hier terecht met je caravan, tent of camper. Ga je voor gemak? Dan huur je hier eenvoudig een chalet of luxe stacaravan. Iets meer in de richting van Haaksbergen, maar nog steeds lekker dicht bij Enschede, ligt camping Buytenplaets Boekelo. Met de 40 kampeerplekken, de trekkershutten, chalets, speeltuin, buitenbad en eetcafé is dit een heerlijke vakantieplek voor je hele gezin. En natuurlijk ontdek je vanaf beide campings ook gemakkelijk de mooiste plekjes van het rijke Twentse landschap.

Zo combineer je stad en land!

Het mooie aan Overijssel is dat stad en land onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat betekent dat je na je bezoek aan Enschede heerlijk tot rust kunt komen op een van de SVR campings, waar je kampeert bij de boer. Bijvoorbeeld bij SVR minicamping Bek’n Schop. Rust en ruimte vind je ook in het mooie coulisselandschap bij landschapscamping 't Scharrelhoes. Ook camping ’t Kippeboertje ligt midden in de prachtige natuur. Deze camping grenst ook nog eens aan de grote recreatieplas ''Het Rutbeek''. Waterpret gegarandeerd! Meer weten over kamperen in de natuur? Bekijk dan onze leukste natuurcampings in Overijssel, ontdek het kamperen bij de boswachter, kamperen aan het water of het overnachten in een safaritent in het bos.