Wil je graag kamperen met een baby? Dat is zeker de moeite waard! Een vakantie met een pasgeboren baby vergt iets meer voorbereiding en de keuze qua camping is dan ook erg belangrijk. Wanneer je gaat kamperen met een baby is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Lees dus snel wat belangrijk is voor een vakantie met baby en bekijk welke campings het beste geschikt zijn voor baby’s.

Overijssel verrijkt je

Een baby vakantie in Nederland

Wanneer je met je baby op vakantie gaat, zijn er tal van opties in Nederland. Waar moet je nou rekening mee houden? Je kan denken aan een kindvriendelijke camping met goede sanitaire voorzieningen voor baby's, zoals familiedouches, babybadjes en babykamers. Daarnaast kun je denken aan wasmachines, plekken met schaduw en een magnetron om flesjes op te warmen. Een overdekt zwembad mag natuurlijk niet ontbreken. Bij het kamperen met een pasgeboren baby heb je natuurlijk ook extra bagage nodig, als in babykleding, luiers en billendoekjes. Eenmaal aangekomen op de camping, kan de vakantie met je kleintje dan ook gelijk beginnen.

Tip: Lees ook eens onze Checklist voor een vakantie met baby

Het oosten van Nederland is perfect voor een gezinsvakantie, zelfs met de allerkleinste! Een voorbeeld van een topcamping is de Beerze Bulten. Deze 5-sterren camping in Beerze is geschikt voor de hele familie. Tijdens het kamperen met een baby heb je dan ook vele faciliteiten tot je beschikking. Ga samen spetteren in het zwemparadijs of bij mooi weer in de zwemvijver. Laat bovendien je baby kennis maken met de boerderijdieren in de stallen van Beerze Bulten. Kies voor een ruime kampeerplaats of ga voor een luxe glamping accommodatie.

Camping Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten

Ook Vakantiepark 't Rheezerwold nabij Hardenberg is ideaal om te kamperen met een baby. Hier profiteer je van moderne sanitairgebouwen met douches, wascabines en een babyruimte. Ga samen met je pasgeboren baby genieten in het binnen- en buitenzwembad of relax op een XL kampeerplaats. Iets vergeten voor je baby? Dan hoef je niet ver te reizen, haal het in de minishop op de camping. Hier vind je ook overheerlijke streekproducten.

Op Camping de Koeksebelt in Ommen is ook zeker aan de kleintjes gedacht. De camping heeft speciaal kindersanitair, babybadjes, aankleedkussens en familiedouches. Kamperen op Camping de Witte Berg is tevens onvergetelijk! Of je baby nou pasgeboren of 1 jaar oud is, een vakantie op Camping de Witte Berg betekent veel waterpret en rust middenin de prachtige natuur. Er is een binnen- en buitenzwembad, zwemvijver en Natuurgebied Het Springendal ligt om de hoek. Hier maak je de mooiste wandelingen met het hele gezin.

Perfecte campings voor jou en je baby

In Overijssel vind je dus tal van campings waar je met je baby kunt verblijven. Je bent er dus van verzekerd dat je ultiem zal genieten, maar waar kun je het beste kamperen met een baby? Wij hebben het voor jou uitgezocht. Hierbij is gekeken naar de aanwezigheid van moderne faciliteiten zoals babysanitair en zwembaden.

Op de gezellige Camping de Molenhof weet je zeker dat jij en je baby een onbezorgde vakantie beleven. Camping de Molenhof heeft namelijk meerdere zwembaden, een 'PlonsPlas’ en een animatieteam. Alle sanitairgebouwen zijn verwarmd en bieden kindersanitair plus familiedouches. Douchen is hier trouwens helemaal gratis! Stuur de leukste vakantiekiekjes van je baby door via de inbegrepen WiFi op deze camping, dat is toch ideaal?

Kamperen met je baby wordt een een feestje op Camping de Noetselerberg. Deze veelzijdige 5-sterren camping biedt luxe en ruime kampeerplaatsen, maar ook een verblijf in een lodge, chalet of jachthuis is mogelijk. Na een verfrissende plons in het overdekte zwembad kom je helemaal tot rust op een gemoedelijke kampeerveldje. Je pasgeboren baby zal ook goed slapen op deze rustige camping midden in de Twentse natuur.

Kampeerdorp de Zandstuve
Kampeerdorp de Zandstuve

Kampeerparadijs de Zandstuve nabij Hardenberg is uitermate geschikt voor je baby. In het zwembad is een apart apart bad voor de kleintjes. Er is bovendien een animatieprogramma voor kinderen t/m 4 jaar en een gezellig familierestaurant. Ga voor een kampeerplek in de schaduw of een luxe vakantiehuisje. Hier vind je een kinderstoel en campingbed voor je baby. Of kies voor magisch kamperen met je baby op de Sprookjescamping in Rheeze. Hier kunnen alle kinderen, van 0 tot en met 10 jaar, samen met de ouders perfect kamperen. Haal broodjes uit de Bumpieshop, ga samen met de baby spetteren in de waterspeelparadijzen, en daarna heerlijk douchen in het sprookjesachtige sanitairgebouw.

Toe aan meer luxe? Boek een babybungalow!

Ook voor de liefhebbers van luxe is kamperen met een baby een feest. Kies uit diverse mogelijkheden qua glamping in Overijssel. Of ga een stapje verder en verblijf in een heuse babybungalow. Wat dat inhoudt, lees je hieronder!

Een onbezorgde babyvakantie in Nederland beleef je op Vakantiepark Mölke in natuurrijk Zuna. Hier kun je verblijven in een 5-persoons babybungalow die van alle gemakken voorzien is. Zo hebben de bungalows niet alleen een campingbedje, maar ook een box, badje, ledikant en commode. Zo kom je niks tekort tijdens je vakantie met pasgeboren baby op deze camping. Ook bij Recreatiepark 'n Kaps in Tubbergen vind je een babybungalow geschikt voor 4 personen en 1 baby. Dat is inclusief een campingbedje, kinderstoel, box en commode met aankleedkussen. Ook handig: de tuin van de babybungalow is volledig omheind.

Babybungalow bij Vakantiepark Mölke
Babybungalow bij Vakantiepark Mölke

Op Landal Landgoed De Hellendoornse Berg, omringd door het groen, beleef je de veelzijdigheid van Overijssel. Maak de mooiste wandelingen samen met je baby of ga samen genieten in het overdekte zwembad. Vakantiepark Landgoed De Hellendoornse Berg biedt kinderbungalows voor 4 personen. Deze bungalows zijn voorzien van een babybad, aankleedkussen, campingbedje en kinderbox. Daarnaast biedt de omheinde tuin een terras, parasol en trampoline. Je kunt dus kiezen om te gaan kamperen op één van de gezellige campings van Overijssel, of ga voor luxe in een prachtige babybungalow.

Lees meer over een relaxte vakantie met je baby in Nederland!