Plekken om weg te dromen

Kindercampings in Ommen en omgeving

  • 5 minuten opladen
  • 803 x bekeken

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke vakantie? Verblijf dan op één van de kindercampings in Ommen. Dit gezellige stadje aan de Vecht ligt verscholen in een bosrijke omgeving, de ideale plek om je lekker terug te trekken met het gezin en te genieten van de prachtige natuur. Het is dan ook geen toeval dat deze bestemming al sinds de jaren 60 populair was onder scountingkampen. Dus waar moet je zijn voor een onvergetelijke familievakantie? Je leest het hier!

Kindercampings in Nederland

Tijdens de schoolvakanties is het heerlijk vertoeven op een familiecamping in Nederland. Je hoeft het land niet uit om een kindvriendelijke camping te vinden, ons eigen land barst ervan! Van grote kindercampings met vele faciliteiten tot kleine rustigere familiecampings. Stap in de auto en voor je het weet ben je al op je vakantiebestemming. Op zoek naar een bijzondere plek voor het hele gezin? Reis dan af naar de veelzijdige provincie Overijssel!

Kindercampings in Overijssel

Kindercamping
Kindercamping

Een fijne kindercamping is erop ingesteld om vermaak te bieden voor kinderen van verschillende leeftijden. Zowel tijdens de warme zomerdagen als tijdens de Hollandse regenachtige dagen. Zo vind je er vaak binnen- en buitenzwembaden, in- en outdoor speeltuinen, animatie en sportactiviteiten. Zo kun je als ouders ook heerlijk ontspannen terwijl de kinderen hun gang kunnen gaan! In Overijssel vind je tal van kindercampings en dat is niet met toeval! Van luxe 5-sterren campings tot kleinschalige natuurcampings, je vindt het hier allemaal!

Scoutingkampen in Ommen

Wist je dat de Nederlandse padvinderij onlosmakelijk met Ommen verbonden is? Zo vind je in de omgeving van Ommen meerdere campings ontstaan vanuit de scoutingkampen die na de Tweede Wereldoorlog helemaal opbloeide. Deze regio werd beschikbaar gesteld als kampeerterrein voor padvinders, zoals de bekende Steile Oever aan de Regge en de Ada's Hoeve aan de Vecht. In slechts enkele jaren groeide het aantal bezoekers naar duizenden, van jong tot oud! Dat Ommen een broedplaats werd voor campings blijkt hieruit. De functie als trainingscentrum hebben ze inmiddels verloren, maar het kampeerterrein is nog altijd in trek onder scouts en kampeerliefhebbers.

Ada's Hoeve - Ommen
Ada's Hoeve - Ommen

Campings in en nabij Ommen met (subtropsich) zwembad

Zijn jullie als gezin dol op zwemmen en zijn jullie op zoek naar een fijne kindercamping met verkoeling? Verblijf dan op een camping met zwembad in of nabij Ommen. Zo vind je niet ver van Ommen Kampeerdorp de Zandstuve, een 5-sterren walhalla voor de kinderen. Deze kindercamping is uitgerust met een heerlijk verwarmd buitenzwembad inclusief toffe glijbanen. Bij slecht weer kun je terecht in het subtropisch binnenzwembad, ideaal!

Houden jullie meer van kleinschalige campings en faciliteiten? Dan ben je van harte welkom bij camping Bergzicht in Ommen. Deze fijne camping beschikt over een verwarmd buitenzwembad met ligweide, ideaal als je zelf even wilt rusten. Het zwembad is tevens onderverdeeld in meerdere baden. Zo vind je er een speciaal ondiep bad voor de kleintjes onder ons, wel zo fijn.

Top 3 leukste kindercampings in Ommen

Dat je in Overijssel aan het juiste adres bent voor een kindvriendelijke vakantie moet bekend zijn. Maar nergens is het zo'n groot feest als in Ommen! Wij sluiten af met de leukste kindercampings in Ommen:

1 | Camping de Koeksebelt


De Koeksebelt
De Koeksebelt

Deze gezellige 5-sterren familiecamping in het Vechtdal is the place to be voor het hele gezin! Je vindt hier ruim opgezette kampveervelden, een groot zwembad met glijbaan en stroomversnelling, verschillende sportvelden en trampolines. Tijdens de schoolvakanties is er ook een animatieteam aanwezig en een uitstapje naar het centrum van Ommen is zo gemaakt, genoeg te beleven dus. Op camping de Koeksebelt kun je ook verblijven in een toffe safaritent of een boomhut aan de rivier de Vecht. Tijdens warme dagen kun je hier zeker wat verkoeling opzoeken.

2 | De Kleine Wolf


De Kleine Wolf
De Kleine Wolf

Een onvergetelijke vakantie beleef je op de 5-sterrencamping de Kleine Wolf, nabij Ommen in het prachtige Overijsselse Vechtdal. Met goed of slecht weer kun je hier heerlijk vertoeven! Je vindt er namelijk een binnen- en buitenzwembad, een indoor speelparadijs, theater en zandstrand inclusief palmbomen. Dat is wat je mag verwachten op een kindercamping! Zet zelf je tent op en maak gebruik van het moderne sanitair, luxe ingericht met familiedouches, peuter- en kleutersanitair en babyrooms. Of boek één van de luxere accommodaties zoals een trekkershut, chalet, vrijstaande bungalows of een authentieke boerderij. Wat het ook wordt, wedden dat jullie de avonden spenderen in de Wolventuin? Een indoor speeltuin en horeca in één!

3 | De Beerze Bulten


De Beerze Bulten
De Beerze Bulten

Nabij Ommen vind je de avontuurlijkste kindercamping van Nederland, camping de Beerze Bulten. Hier kun je met het gezin optimaal genieten van het buitenleven, maar wel met alle luxe en comfort van een 5-sterrencamping. De kinderen kunnen hier lekker ravotten, rennen, vliegen en klauteren. Je vindt er een indoor speelparadijs, een binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een uitgebreid animatieprogramma en allerlei shows en musicals!