Plekken om weg te dromen

Overnachtingsplekken voor mountainbikers

  • 4 minuten opladen
  • 5575 x bekeken

Zo je bed uitrollen en het parcours opgaan – dat klinkt ideaal, toch? In Overijssel beleef je een onvergetelijke mountainbiketrip vanuit sportieve overnachtingsplekken en kan je MTB-route je ontbijt zijn. Sportief bezig zijn en ontspannen, daarvoor kom je naar Overijssel.

Overijssel is een walhalla voor mountainbikers. Hier zet je je schrap voor stoere MTB-routes die je flink uitdagen. En dan wil je vooral lekker vroeg op pad om het maximale uit de dag te halen. Dat kan: in Overijssel kun je gemakkelijk je hotelbed inwisselen voor je mountainbike. Waar zijn die overnachtingsplekken voor mountainbikers? Goed verstopt in de natuur, kunnen we je zeggen, maar wij delen ze graag met je.

Musthaves voor de mountainbiker

Uitzicht op de natuur, een heerlijk ontbijtbuffet, een supercomfortabel bed – het is de nieuwe vorm van luxe. Sportief overnachten! In Overijssel vind je ware pronkstukjes die karakteristiek en stijlvol zijn ingericht. Hier slaap je goed, ontbijt je gezond en bereid je jezelf mentaal voor op de volgende trail.

Verwen je spieren

Allereerst wil je na het mountainbiken ontspannen. Kies na het mountainbiken dus zeker voor een warme douche om de pijnlijke spieren te verzachten. Bij Hotel Erve Bruggert in Haaksbergen kun jouw spieren zelfs verwennen met een bezoekje aan de sauna of massagestoel. Hebben je spieren voldoende rust gehad of begint jouw mountainbiketrip net, dan start naast het deze oude boerderij een mountainbikeroute met een totale afstand van 60 kilometer.

Lang toeren is lang tafelen

Na een sportieve dag is er bovendien niets lekkerder dan … op je gemak tafelen. En nee, niet nadat je eerst nog in de keuken hebt gestaan natuurlijk. Vanaf Fletcher Hotel Steenwijk kun je een prachtig mountainbikeroute fietsen rondom Steenwijk. Dit kun je nog verlengen met een uitstapje naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Uitgesjeest? Dan krijg je bij het Fletcher Hotel een echt sportersdiner, boordevol gezonde voedingsstoffen. Zaten je billen het ene moment nog te stuiteren op je zadel, nu zitten ze heerlijk op de fijne stoelen van dit hotel.

Alles is geregeld

Helemaal luxe is het natuurlijk als alles is geregeld. Een mountainbike-arrangement! Dat kan bij Landgoed de Uitkijk, midden op de Hellendoornse berg. Zij bieden een mountainbike-mania-arrangement aan, wat onder andere bestaat uit een 3-gangen-diner, overnachting, ontbijtbuffet en een dag mountainbikehuur of electro mountainbikehuur. Deze rietgedekte villa is een heerlijke plek voor rustzoekers. Alleen het geruis van bomen, gekwetter van vogels en geritsel van bladeren doorbreken hier de stilte.

Of kies voor het arrangement bij Camping de Holterberg. Waar je na een goed ontbijt de verschillende routes kunt ontdekken om daarna voldaan aan te schuiven aan het 2-gangen-diner.

In Twente weten ze hoe ze voor de sportieve fietser moeten zorgen. Bij VillaVélo, kun meerdaagse arrangementen boeken waar je een het voedzaam ontbijtbuffet en diner krijgt. En na een dag stevig fietsen staat er een pasta buffet klaar vor het eerste herstel zodat je de volgende dag weer fris op de pedalen kunt staan.

Geen ochtendsufheid

Als mountainbiker is er nog iets wat je niet kunt missen: een stevig ontbijt. Cross je over de Sallandse Heuvelrug, dan kom je vast en zeker langs Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug. Dit is de ideale startplek van je mountainbiketocht, zeker als je een vroege vogel bent. Ver van alle drukte, in het Overijsselse Rijssen en omsingelt door bomen, vind je deze mountainbikevriendelijke overnachtingsplek. In de ochtend kun je hier genieten van een riant Sallands ontbijt, zodat je meteen een stevige basis kunt leggen voor de eerste beklimming en uitgerust aan de start kunt staan van een mooie MTB-route. Ruil daarna zo snel mogelijk je zachte badjas in voor je sporttenue en spring op je bike om de adrenaline te laten vuren. De ochtendsufheid is in één ruk verdwenen: grote kans dat je meteen mag gaan klimmen over prachtige bospaden of heidetracks.