Overijssel biedt een breed scala aan natuurgebieden waar je ultiem tot rust komt tijdens je vakantie. Ga voor een natuurhuisje in het bos, een romantische B&B aan het water of een camping midden in de natuur. Er is keuze genoeg!

Voor natuurliefhebbers

Ontdek Overijssel

Midden in de natuur

Kom helemaal tot rust op een natuurcamping in Overijssel. Verstopt tussen het groen vind je enkele prachtige natuurcampings waar je omringd bent door heide of bos en je op de achtergrond alleen het kabbelende water van rivier De Vecht of de Regge hoort. Of verblijf nabij Nationaal Park de Weerribben-Wieden of de Sallandse Heuvelrug. Er is voor ieder wat wils! Nu verschillen de natuurcampings in de provincie Overijssel sterk in type accommodatie en luxe en comfort. Kies daarom uit ons overzicht de natuurcamping in Overijssel die het beste aansluit bij jouw gedroomde weekendje weg of vakantie.

Bekijk onze leukste natuurcampings

Natuurgebieden in Overijssel

In het prachtige Overijssel is de natuur enorm veelzijdig. Wist je dat Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug 26 bergen heeft die je kunt beklimmen? En dat je voor de meeste adembenemende kanotocht niet naar Zweden hoeft? Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa en een waar kanoparadijs. Overijssel maakt de avonturier in je los en is dé plek om de natuur op een actieve manier te beleven.

Ontdek alle natuurgebieden >

Kopen bij de boer

Ga je op vakantie naar Overijssel vanwege de mooie natuur? Koop dan je verse producten direct bij de boer. Dit doe je bij een boer aan huis of bij een van de boerderijwinkels die Overijssel rijk is. De streekproducten zijn vers en gezond én een prima manier om te proeven van het leven in Overijssel. Uiteraard vertelt een boer je graag alles over de producten die hij verkoopt in zijn boerderijwinkel.

Bekijk het aanbod van streekproducten >

Dwars door de natuur

Sportievelingen en natuurfans opgelet: in Overijssel kun je op veel plekken actief in het groen zijn. Zonder dat je in de file fietst, wandelt, paardrijdt of vaart. In onze provincie geen massatoerisme. Zodat jij optimaal geniet van de rust, ruimte en frisse lucht. Een natuurlijker oplaadpunt vind je niet.