Plekken om weg te dromen

Vakantie voor mensen met een beperking

  • 2 minuten opladen
  • 5735 x bekeken

Houd je van natuur, gezelligheid? Zoek je voor jezelf of voor anderen vakanties voor mensen met een beperking? In Overijssel is van alles mogelijk. Je vindt hier aangepaste vakantiewoningen en leuke zorgboerderijen waar van alles is te doen. Op deze 6 plekken kun je heerlijk overnachten.

Camping Bergzicht, Kleine Belties en Klimberg

De christelijke campings en vakantieparken, De Klimberg, Bergzicht en de Kleine Belties in het Overijsselse Vechtdal zijn voor jong en oud en omgeven door prachtige natuur. Je vindt hier zorgchalets met alles erop en eraan. Zo hebben ze een invalidentoilet, zijn ze rolstoeltoegankelijk en beschik je over een mooie aangelegde tuin.

De Pieper Horizon

In het prachtige weidse polderlandschap De Pieper vind je het sfeervolle gastenverblijf De Pieper Horizon. Als gast kun je gratis gebruik maken van de wellnessruimte met dubbele regendouche, hoekligbad en sauna. Handig: de sauna is ook met de rolstoel toegankelijk. Heb je zorg- of hulpmiddelen nodig, dan kunnen de eigenaren dat voor je regelen.

Tussen de Diepen
Tussen de Diepen

Camping Tussen de Diepen

Deze camping wordt omringd door de prachtige natuurgebieden De Wieden en De Weerribben, met meertjes en vele kleine eilanden. Op de camping overnacht je in een speciale zorgchalet, maar ervaar je toch het volledige campinggevoel. Er is ook een dienstenpakket: van boodschappenservice tot aangepaste fietsen. Er is ook een samenwerking met de Groene Wensboot. Dit is een mooie manier om het waterleven en de prachtige omgeving te ontdekken.

Boerderijcamping De Boergondiër

De boerderij is volledig in bedrijf als akkerbouwbedrijf. Er worden ook pioenrozen geteeld. Hier zijn uitstekende voorzieningen en op nog geen 500 meter bevinden zich een supermarkt, bakker, slijterij en eetcafé. Bijzonder: op deze camping vind je een dialyseruimte, in samenwerking met het dialysecentrum in Almelo.

Imminkhoeve

De Imminkhoeve staat al 45 jaar voor het verzorgen van vakanties voor iedereen die extra zorg of aandacht nodig heeft. En dat alles in de prachtige omgeving van het Vechtdal met landgoedachtige uitstraling. Hier is het goed vertoeven voor jong en oud.

Vechtdal Overijssel

Het Vechtdal biedt alles, met zorg. Vakanties met zorg die je thuis ook krijgt in een ongelooflijk groen en gastvrij deel van Nederland. Zodat je een onvergetelijke tijd hebt. Met familie, vrienden of zelfs alleen. Alles is er. Van toegankelijk verblijf tot leuke uitjes en rolstoelvriendelijke horeca. Stop met zoeken. Je vakantie kan beginnen.
Bekijk hier alle mogelijkheden in het Vechtdal]