Overijssel verrijkt je

Verblijf aan het water in een natuurhuisje in Overijssel

Overijssel is een fijne plek om vakantie te vieren: hier vind je de rust waar je op zoek naar bent, maar ook de levendigheid van Hanzesteden als Zwolle en Deventer is in de buurt. In Overijssel vind je Nationaal Park Weerribben-Wieden, Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, de Lemelerberg, maar ook stadsparken. Maak mooie wandelingen of huur een fiets om deze plekken te ontdekken.

Midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden vind je het vakantiehuis van Geert en Iebeltien, pal aan het water. Aan natuur in de omgeving is geen gebrek: je hebt een tuin van maar liefst 1000 m2! Je kunt zelfs een bootje bij het verblijf huren en lekker dobberen in de omgeving.

Hoe vind ik mijn ideale natuurhuisje aan het water?

Een vakantiehuisje huren aan het water in Nederland hoeft niet moeilijk te zijn, er zijn er namelijk genoeg te vinden in Overijssel! Bij het bos, maar ook bij het water. Er zijn talloze natuurhuisjes aan het water en voor elk is wel wat wils. Wil je graag lekkere koekjes bakken tijdens je vakantie en moet er een oven in het huisje zitten? Ga je op vakantie met je huisdier? Wil je graag relaxen bij de open haard? Of moet er een barbecue beschikbaar zijn? Alles is mogelijk, dus kies jouw perfecte vakantiehuis uit!

Natuurhuisje met hond

Wil je helemaal niemand thuis laten tijdens je vakantie? In veel natuurhuisjes aan het water in Overijssel is ook je trouwe viervoeter welkom. Doordat er rondom de meeste huisjes veel groen is te vinden, kan de hond ook lekker uitrazen. In Ossenzijl vind je Recreatiecentrum De Kluft. Het recreatiecentrum beschikt over bijzondere accommodaties met ruimte voor het hele gezin! Kies bijvoorbeeld voor de trekkershut, de tiny house of een ruime lodge.

Recreatiecentrum De Kluft
Recreatiecentrum De Kluft

Een andere plek in Overijssel waar iedereen welkom is, is Vakantiepark Mölke. Op dit vakantiepark vind je meerdere vakantiehuisjes aan het water, zoals een boomhut en een Reggehooiberg met sauna. Daarnaast is dit park ook nog eens kindvriendelijk, want de jongsten vermaken zich met het animatieteam, op de airtrampoline of in het verwarmde zwembad.

Natuurhuisje met de familie of vriendengroep

Ook met je vriendengroep of familie kun je terecht in een natuurhuisje aan het water. Boek een groepsaccommodatie waar genoeg plek is voor iedereen. Wat dacht je van een natuurhuisje in Balkbrug? Op Buitengoed de Eekhorst is er genoeg ruimte om samen leuke activiteiten te ondernemen, zoals een potje boerengolfen, maar er is ook plek om te relaxen in de sauna en hottub.

Voor een echte unieke ervaring met een groot reisgezelschap in Overijssel is Zwartsluis een echte aanrader. Dichterbij het water verblijven kan haast niet als je slaapt op een paviljoentjalk, een zeilboot in de buurt van St. Recreatiecentrum Zwartewater. Organiseer een lekker etentje met zijn allen, want je kan uitgebreid koken in de ruime keuken van de zeilboot. In de buurt van Zwartsluis vind je Giethoorn en Zwolle, maar ook voor rustgevende wandelingen in het Staphorster Bos ben je aan het juiste adres.

Genieten in een natuurhuisje met jacuzzi

Iedereen voelt soms de behoefte om er even tussenuit te gaan en alles om zich heen te vergeten. Dat is het perfecte moment om een vakantiehuisje aan het water te huren met een jacuzzi, sauna of een zwembad! Geniet van de wellnessfaciliteiten en leef even helemaal in het moment.

Een prachtig vakantiehuis aan het water waar je geniet van allerlei wellnessfaciliteiten is De Oeverhorst in Dalfsen, direct aan de Vecht. Luxe en comfort komen hier samen op een manier die je nog nooit hebt meegemaakt. Dagenlang kun je je hier vermaken, maar wil je toch nog even de omgeving ontdekken? Dat kan natuurlijk ook! Dalfsen is een authentiek dorpje waar je heerlijk doorheen kan slenteren. In de buurt van Dalfsen ligt Ommen. Bezoek het Nationaal Tinnen Figuren Museum en geniet ‘s zomers van een ijsje bij Ekkelenkamp. De Vecht is ook erg geschikt om lekker te varen of te suppen.

De Oeverhorst in Dalfsen
De Oeverhorst in Dalfsen

Natuurhuisje in Venetië van het noorden: Giethoorn!

In Giethoorn vind je prachtige vakantiehuizen aan het water, zoals de luxe Villa Intermezzo. In dit unieke vakantiehuis kun je niet anders dan genieten. Door de grote glaswanden heb je prachtig uitzicht op de Cornelisgracht. Relaxen doe je in de loungeset op het terras, waar je ‘s avonds de barbecue aansteekt voor het ultieme vakantiegevoel. Als het teveel afkoelt, kun je de open haard aansteken. Als dat geen luxe is...

Villa Intermezzo in Giethoorn
Villa Intermezzo in Giethoorn

Als je op zoek bent naar een gezellig vakantiehuis voor een grote groep in Giethoorn, is Vakantiehuis aan ‘t Wiede echt wat voor jou! Het huis ligt direct aan het meer ‘het Boven Wiede'. Bij de steiger van het vakantiehuis vind je een zeilpunter en 2 kano's. Hiermee kun je het gezellige Giethoorn ontdekken.

Ontdek vanuit je verblijf makkelijk de prachtige omgeving. Giethoorn is een enorm populaire vakantiebestemming, zowel voor Nederlanders als voor buitenlandse toeristen. Wij snappen wel waarom, want Giethoorn is ontzettend uniek door het vele water. Ook niet gek dus dat Giethoorn het Hollands Venetië wordt genoemd! Huur een bootje en ontdek al varend wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Voor de sportievelingen onder ons is ook suppen of kajakken mogelijk!

De leukste natuurhuisjes aan het water in Twente

Om helemaal tot rust te komen tijdens een getaway naar Twente, is het natuurhuisje in Beuningen de perfecte plek om je terug te trekken. Het vakantiehuis ligt aan de oever van De Dinkel, een rivier die door het grensgebied van Nederland en Duitsland stroomt. Kijk eens goed om je heen als je op het terras zit, want misschien zie je nog een ree voorbij komen!

Natuurhuisje in Beuningen
Natuurhuisje in Beuningen

Tijdens een vakantie of weekendje weg naar Twente, zullen de gastvrije Twentenaren je met open armen ontvangen. Ook is er genoeg te doen voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld naar het subtropisch zwemparadijs van Preston Palace. Hier zwem je onder een sterrenhemel en geniet je van whirlpools, zonnehemels, sauna’s en meer. Maar bij Preston Palace heb je nog veel meer dan alleen een subtropisch zwemparadijs, zoals een bowling- en midgetgolfbaan.