Weekendje Overijssel

  • 4 minuten opladen
  • 2660 x bekeken

Ik kom zelf uit een stad onder de rook van Rotterdam, uiteraard hebben wij ook natuur en mooie landschappen, maar altijd met de industrie in de verte. Wat een verademing is Overijssel dan ook, zo ver als je kan kijken mooie landschappen. Wij sliepen op een familiecamping en deden verschillende uitstapjes. En wat hebben wij het leuk gehad!

Geschreven door Bianca Den Uijl / [Vakantie met Kinderen](http://www.vakantie-met-kinderen.com "")

Op familiecamping de Belten kan je je gewoon niet vervelen

Het is dat wij veel uitstapjes gingen doen, maar een heel weekend op de camping was ook prima geweest. De kinderen kunnen lekker spelen en zwemmen en er is animatie.
We hebben ook lekker gegeten in de Brasserie. Voor de kinderen hebben ze daar een kinderbuffet zodat de kinderen lekker zelf hun eten kunnen pakken. Ideaal vonden wij, zo konden de kinderen gewoon al pakken terwijl wij aan het wachten waren op het voorgerecht en konden zij na het eten lekker gaan spelen. Wij hebben nog nooit zo relaxed gegeten met twee kleine kinderen.

Het zwembad is ook heel leuk voor kinderen. Ze hebben eigenlijk een indoorspeeltuin in het water gezet. Op sommige stukken is het wel wat glad dus let goed op vooral als je kleinere kinderen hebt.

Knuffelen met biggetjes en een lekker broodje in het theehuis de Lemelerberg

Ons eerste uitstapje was naar Zorgboerderij aan ’t Zandeinde. Hier kregen wij een duidelijke uitleg over wat ze daar allemaal deden en mochten we knuffelen met de biggetjes. Echt heel leuk om te doen, de kinderen mogen de biggetjes voort duwen in een kinderwagen om ze vervolgens te vertroetelen. Ook hebben ze er cavia’s en pony’s die vertroeteld mogen worden.

Eigenlijk stond er een natuurspeeltuin op de planning na het knuffelen van de biggetjes maar het regende alleen maar. Dus we zijn maar gelijk een broodje gaan eten in Theehuis de Lemelerberg. Het was erg stil toen wij er waren in verband met de regen. Maar ik denk dat je er met mooi weer heerlijk op het terras kan zitten en kan genieten van de omgeving.

Een lekkere pannenkoek bij pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve

Wij hebben onze eerste dag afgesloten in een plaatsje genaamd Holthone en daar kan je toevallig hele lekkere pannenkoeken eten! Met lekker weer kunnen de kinderen lekker buiten spelen, maar gelukkig is er binnen ook een speelhoek. En hoe leuk is het dat je, tijdens het wachten op je pannenkoek, een ouderwets potje kan ganzenborden!
We hebben hele lekkere pannenkoeken gegeten op een hele leuke locatie. Zeker de moeite waard om langs te gaan als je in de buurt bent.

’t Olde Manegepeerd waar de paarden hun oude dag vieren

Onze meiden zijn dol op paarden en dat hebben ze eerlijk gezegd niet van mij. Het is daarom fijn dat er boerderijen zoals ’t Olde Manegepeerd zijn. Zij hebben allemaal manegepaarden in het weiland staan die niet meer hoeven te rijden. Het is eigenlijk een rustplek voor de paarden. Op de tweede dag van ons verblijf in Overijssel zijn wij hier heen gegaan.

De kinderen mogen hier de paarden voeren en borstelen. Er zijn veel lieve vrijwilligers die je te woord willen staan en met de kinderen het weiland in gaan om de paarden te borstelen. En dat vinden mij man en ik niet erg. Voor €1,- hadden wij namelijk een kopje koffie met een koek erbij. Wij hebben heerlijk buiten gezeten, want de zon scheen, en hebben genoten van het uitzicht en de meiden.

Streekproducten bij de Vechtdalkok

Wij hebben ons weekend afgesloten bij de Vechtdalkok, hier kan je producten uit de streek proeven. De eigenaars zijn superlieve mensen en hebben ons echt in de watten gelegd. Mijn man heeft nog nooit eerder zo’n goed gevulde uitsmijter met allemaal soorten kaas en worst gegeten. De kinderen kregen poffertjes, die trouwens niet op de kaart stonden dus als je er langs gaat vraag er dan even om.

Buiten in de tuin staan er twee varkens en toen wij er waren konden we een kuikentje bewonderen. Die kwam uit een blauw ei vertelde de vrouw van de eigenaar. De kinderen vonden het prachtig om te zien allemaal.

Genoten hebben we

We hebben echt een heel erg leuk weekend gehad, een weekend met veel regen. Maar dat maakte helemaal niet uit! Er is genoeg te doen daar in het mooie Overijssel.