Fietsroute: Het authentieke van Oost Twente

Het authentieke van oostelijk Twente Dicht bij de grens met Duitsland is het Twentse landschap prachtig. Denekamp is een van de grootste dorpen in de regio. De fietsroute brengt je langs de Molen van Oude Hengel en het landgoed Singraven met het statige Huis Singraven, het koetshuis en de waterradmolen. De fietsroute begint en eindigt bij Hotel Het Landhuis, een gastvrij familiehotel aan de rand van Oldenzaal. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, zodat je na je fietstocht kan uitrusten met een hapje en een drankje. Misschien duik je liever het zwembad in of wil je ontspannen in het bubbelbad!

Fietsroute: Rondje Oldenzaal

Rondje Oldenzaal
Je fietst door een parkachtig landschap vol bomen, waar heuvels het landschap een extra dimensie geven, een ideale streek voor rustzoekers en fietsliefhebbers. Wil je een fietsweekendje weg, boek dan een overnachting bij het Landgoedhotel De Wilmersberg waar de fietsroute begint en eindigt. Op het terras kan je met een glaasje wijn of een kopje koffie nagenieten van je dag. Na de nodige ontspanning, een goede nachtrust en een verzorgd ontbijt ben je weer helemaal fit!

Smaakfietsroute

Smaakfietsroute Ootmarsum-Denekamp
Onderga het Twentse ritme van het landleven en laat je langzaam betoveren door de streek. Geniet van de vele proeverijen, ambachtelijke streekproducten, streekmarkten, picknicks op landgoederen en boerderijbezoeken. Je fietst door de natuur en bij een aantal culinaire stops kan je de streek letterlijk proeven. Pure streekproducten worden verwerkt in overheerlijke gerechten. Bezoek ook de lokale producenten.

B&B Erve Fakkert

Bij B&B Erve Fakkert is de voormalige molenaarsschuur omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf. Op het eeuwenoude boerenerf Erfgoed Bossem kan je verblijven in een KoeStersuite, knusse boerderijkamer, sterrenkubus of safari lodgetent. Graag een hotel? Bij Hotel Droste kan je logeren én genieten van local food. Ook Hotel de Schout is een prima uitvalsbasis om Twente te ontdekken!

Overnachten

Als je Twente goed wilt verkennen, is het leuk om een weekend, een week of langer in de streek door te brengen. Fijne logeeradressen zijn er genoeg! Enkele tips:

Meer routes ontdekken? Bekijk alle fiets- en wandelroutes in Overijssel.

Zoek advies!