Wielrennen

De fietser die Overijssel op de sportieve fiets ontdekt, doorkruist een prachtig, uitgestrekt landschap, doorsneden met meanderende rivieren en dijken, met uitgestrekte weidelandschappen, onverwachte hoogtes en doorkijkjes, heidevelden, bijzondere steden en dorpen, enorme zwerfkeien, Saksische boerderijen en coulisselandschappen. Eindeloos gevarieerd.

Fietsen toekomst en historie ...

In Overijssel zit wielrennen in ons DNA! De historie van Immer Weiter (eerste wielerclub van Nederland) en de afgelopen decennia heeft de provincie vele bekende fietsers voortgebracht zoals o.a. Hennie Kuiper, Rob Harmeling, Joost Posthuma, Bram Tankink, Anna van der Breggen en Kirsten Wild.

Theo de Rooij

Theo de Rooij

Theo de Rooij, voormalig profwielrenner en ploegleider, is nauw betrokken bij de plannen voor het nog aantrekkelijker maken van Overijssel als fietsprovincie. De Holtenaar, met als eretitel ‘fietsburgemeester van Rijssen-Holten’, kan vol passie vertellen over de centrale rol die de fiets kan spelen als het gaat om plezier, gezondheid, vitaliteit en mobiliteit.
Anna van der Breggen is één van de meest succesvolle wielrensters van Nederlandse bodem. Haar palmares is indrukwekkend: Olympisch Kampioene, olympisch brons, Europees kampioene, tweevoudig winnares van de Giro Rosa en winnares van talrijke klassiekers. Op 7-jarige leeftijd begon Anna met fietsen. In deze video vertelt ze over het rondje dat ze als kind fietste en waar ze tegenwoordig nog steeds haar kilometers maakt. Want waar Anna ook fietst, in en rond Hasselt voelt nog altijd als thuis!

Belangrijke fietsevents!

De Ronde van Overijssel is een eendaagse wielerwedstrijd en de op één-na oudste wielerkoers van Nederland (de eerste wedstrijd werd in 1952 verreden). De ronde van Overijssel wordt elk jaar in mei verreden, dan staan er weer pakweg 200 renners aan de start in Rijssen.

De Omloop van de IJsseldelta is een eendaagse wielerkoers voor vrouwen in de Nederlandse provincie Overijssel in de UCI 1.2-categorie. De start- en aankomstplaats is Zwolle.

Agenda

Met behulp van de vele, uitstekend onderhouden knooppuntenroutes en georganiseerde tochten kan de wielrenner alle bijzondere plekjes ontdekken. De Overijsselse fietsagenda is elke dag van het jaar gevuld! Bekijk hier de georganiseerde routes en tochten.