U kunt zich in Dalfsen verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kunt u in Dalfsen genieten van ruimte en rust. De uitkijkttoren geeft een weids en prachtig uitzicht richting het Vechtdal en het bosrijke landschap bij de Vecht.

De meest gelukkige gemeente

Dalfsen, bekend van ijkpunten als de Blauwe Bogenbrug en ‘De Zwevende Kei’. Wie een ritje langs de lanen met monumentale landgoederen en bomen rijdt rond Dalfsen snapt meteen de vergelijking met ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’. Hier bestaat het nog: ruimte en aandacht voor natuur en cultuur. Niet voor niks heeft de bekende acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé deze inspirerende omgeving gekozen voor zijn buitenverblijf. Dalfsen werd eerder al uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland en in 2016 is goud veroverd met de titel ‘Groenste kleinste stad’ tijdens de Europese verkiezing.

Fietsen door het Vechtdal

Fietsrondjes in het Vechtdal

Routespecialisten in het Vecht- en Reestdal hebben de 5 mooiste fietsroutes apart met bordjes bewegwijzerd. De routes volgen het knooppuntensysteem voor fietsers, maar het zijn rondjes van 30 tot 50 km die op de planken in de berm worden aangegeven. Waar je ook start op de route, je komt daar automatisch ook weer terug. Het zijn de mooiste routes met heerlijke en leuke onderbrekingen onderweg.