De grootste stad van Overijssel ligt in het oosten: Enschede. Ooit textielstad, tegenwoordig een veelzijdige, energieke en ondernemende studentenstad. Of je nu van muziek, shoppen of cultuur houdt: in Enschede kun je je hart ophalen. Je shopt hier bij grote zaken zoals Zara, Primark en Mango aan het Van Heekplein. Of juist bij unieke, verrassende boetieks in het Van Loenshof of de Haverstraatpassage. Enschede is met een breed winkelaanbod een waar shopparadijs. Elke zaterdag vind je aan Van Heekplein in Enschede de grootste warenmarkt van Oost-Nederland.

Stad vol energie

Naast techniekstudenten lopen er ook veel cultureel onderlegde studenten rond in Enschede. Ze studeren aan het conservatorium of de kunstacademie. Cultuur speelt een belangrijke rol in Enschede. Er zijn meerdere theaters en muziekpodia in de stad. De culturele hotspot is Roombeek Cultuurpark. Kunst, cultuur en creativiteit komen op deze plek samen. Wandelend door de binnenstad van Enschede valt meteen de Jacobuskerk aan de Oude Markt op. De Oude Markt is verder opgesierd met de Grote Kerk én vele kroegen, cafés en restaurants. Even buiten het stadscentrum staat de mooiste synagoge van West-Europa.

Het hele jaar festiviteiten

Het hele jaar door zijn er evenementen en festiviteiten die de feestvreugde en het energieniveau in Enschede verhogen. Kermissen, markten, culturele zondagen, foodfestivals, hardloopwedstrijden en veel muziekfestivals en concerten. Genoeg te doen dus, in Enschede. Tip: Je wilt natuurlijk wel lekker slapen tijdens je weekendje Enschede. Kies voor een accommodatie in de stad, zoals het centraal gelegen Intercity Hotel. Of ga voor juist lekker rustig in de nabije omgeving. Er is volop keuze, van luxe hotel tot jeugdherberg.

Flamingo’s spotten

Enschede telt vier grote parken waar je even de stadse drukte ontloopt. Ook buiten de stad is het goed toeven. Er zijn bossen, veengebieden, landgoederen en heidevelden waar je van rust, ruimte en groen geniet. Wie weet spot je nog een flamingo tijdens je fietstocht. Tip: Er slingeren meerdere fiets- en wandelpaden door de natuurgebieden buiten Enschede. Ga op de bonnefooi of kies een route met een thema zoals natuur, kunst, geschiedenis of architectuur.