Typisch Overijssel

Waarom Roombeek een bezoek waard is

  • 2 minuten opladen
  • 11710 x bekeken

Halverwege het jaar 2000 werd deze wijk getroffen door de vuurwerkramp. Inmiddels is het prachtig herbouwd. Het resultaat: een levendige, wereldse wijk. Roombeek in Enschede trekt veel cultuurliefhebbers en mensen die van architectuur houden. Dit mag je niet missen bij een bezoek aan Roombeek.

De wijk Roombeek ligt ten noorden van het centrum van Enschede. 13 mei 2000 werd deze wijk getroffen door de vuurwerkramp. Inmiddels is Roombeek herrezen en is het een eigentijdse wijk die van alles te bieden heeft op het gebied van wonen, werken, winkelen en cultuur.

In Roombeek is ongelooflijk veel te zien op het gebied van stedenbouw en architectuur. Er is een huizenmix van jaren ’30 tot moderne architectuur, wat ook terugkomt in de kunstobjecten die je in de hele wijk vindt.

Rondleiding door Roombeek

Overal in de wijk vind je een knipoog naar het textielverleden van Enschede. Wil je optimaal kennismaken met Roombeek, ga dan op pad met Titia Boitelle. Zij organiseert sinds 2007 rondleidingen door de wijk.

Terwijl je langs fraaie architectuur en prachtige kunstobjecten loopt, hoor je de achtergronden en bijzonderheden van deze Enschedese wijk.

Wil je liever zelf op pad? Haal dan het boekje Wandeling door Roombeek bij Tourist Info Enschede. Je maakt dan in ongeveer anderhalf uur kennis met Roombeek, een wijk die niet te vergelijken is met enige andere wijk in Nederland.

Roombeek Cultuurpark

Onder de naam Roombeek Cultuurpark wordt cultuureducatie aangeboden voor het basis- en voortgezet onderwijs. Van erfgoed tot media en van workshop tot project. Gezamenlijk heeft het Roombeek Cultuurpark al ruim 200 modules ontwikkeld voor het onderwijs.

Rijksmuseum Twenthe

Aan de rand van de wijk ligt Rijksmuseum Twenthe, het museum van de verbeelding. Het is het enige museum in Noord- en Oost-Nederland dat zo’n rijke collectie heeft dat het het hele verhaal van de beeldende en toegepaste kunst kan tonen. Elke tentoonstelling vertelt iets over de cultuur in heden of verleden.

Roombeek ligt op nog geen tien minuten fietsen van het stadshart van Enschede en het mooie buitengebied. Combineer een bezoek aan deze wijk met een mooie wandeling of een middag cultuur in Enschede en omgeving.

Wil je graag nog meer informatie over Enschede? Kijk dan ook op www.uitinenschede.nl