Bruisende gezelligheid, het Hollands Venetië en dé plek om een bootje te huren. We hebben het natuurlijk over Giethoorn! Dit Overijsselse waterstreekdorp is de perfecte plek voor een dag of weekend weg. Je dag is zo gevuld met een mooie schaatstocht of een vaartocht in een fluisterboot, een terrasje aan de gracht en een overnachting in een hotel of B&B in Giethoorn. Giethoorn ligt in de kop van Overijssel en verwelkomt jaarlijks ruim 200.000 Chinezen die gek zijn op de schattige grachten, bruggen, huizen en boten. Het dorp telt zo’n 2620 inwoners en is uniek in Nederland. Ze staan niet voor niets in de wereldeditie van Monopoly!

Het Hollands Venetië

Dit dorp in Overijssel staat bekend om het water en de bruggetjes. Een vaartocht is dan ook dé highlight van Giethoorn. Kies voor een roeiboot, rondvaartboot, fluisterboot of een traditionele, eikenhouten punter. Die laatste boten kun je onder andere huren bij Punterwerf Wildeboer. Dit familiebedrijf is één van de oudste werven van Giethoorn. Al varend passeer je vissers, zie je schapen en koeien in het weiland staan en kun je gluren in de achtertuinen. Neem een eigen picknickmand mee of huur die bij een bootverhuur.

Zoek verkoeling op het water

Huur een bootje

Fietsen, snorren of met de solex

Spring op de tandem, snorfiets of solex en ontdek de prachtige omgeving van Giethoorn. Mensen varen meer in Giethoorn dan ze fietsen. Toch is dat laatste ook de moeite waard, zeker als je ook iets van de omgeving wilt zien. De achtertuin van Giethoorn bestaat uit een van de meest bijzondere moerasgebieden, namelijk Nationaal Park Wieden-Weerribben. Met de fietsknooppuntenkaart kun je gemakkelijk een eigen route bepalen. Er zijn ook verschillende kant-en-klare fietsroutes, zoals het Rondje Weerribben en het Rondje Wieden.

Wandelen in Giethoorn

In Giethoorn en omgeving is een compleet wandelnetwerk met 550 kilometer aan gemarkeerde routes en meer dan 60 kant-en-klare rondwandelingen. Voor de echte wandelliefhebber is er het Giethoorn en omgevingspad. Dit is een rondgaand regiopad van 150 kilometer. Liever op pad met een gids? Dat kan ook! Voor het huren van een boot of fiets, de beste logeerplekken en wandel- en fietsroutes, kun je terecht bij de VVV in Giethoorn, aan het Eendrachtsplein 2.

Bootje varen
Langs verrassende plekken

De mooiste vaarroutes in en om Giethoorn

De waterrijke omgeving van Giethoorn is uitermate geschikt voor ontspannen of sportieve vaartochtjes. Neem bijvoorbeeld je eigen sloep mee, huur een bootje of laat je lekker luxe rondvaren door een van de mooie natuurgebieden. Ben je op zoek naar iets meer avontuur en actie? In Weerribben-Wieden kun je ook heerlijk kanoën of zeilen!