Lekker actief bezig zijn, heerlijk uitwaaien of genieten van de rust. De geweldige natuur, het vriendelijke dorpscentrum en de vele faciliteiten in Haaksbergen en de kleine kernen Buurse en St. Isidorushoeve bieden je legio mogelijkheden.

Het groene oosten

Ga erop uit, op jouw manier. Een stevige mountainbiketocht met uitdagende tracks, een wandeling door zeldzame hoogveen-natuur en langs meanderende beekjes, op de fiets over landweggetjes en fraaie boerenerven of te paard over zandwegen en door bossen. Daag jezelf uit en geniet onderweg van de prachtige ‘grenzeloze groene waaier’ rondom Haaksbergen.

Eten en overnachten

Bij inspanning hoort ontspanning. Lekker uit eten, heerlijk slapen. Eetadressen zijn er in alle soorten en maten en overnachtingsplekken genoeg, én hele mooie ook. Van B&B tot sfeervolle boerenlodge en van camping tot luxe safaritent. Wakker worden midden in de natuur, het bos, op de boerderij of in de nabijheid van het centrum; de keus is aan jou.

Op de fiets door vergeten veen

Ooit zag Nederland eruit als ongerept veengebied. Tot onze voorvaderen ontdekten dat gedroogd veen prima brandstof was en dat veen massaal afgroeven. Gelukkig zijn onze voorvaderen het Buurserzand en het Witte Veen vergeten. De Venen fietsroute, ruim 40 kilometer, maakt je wegwijs door dit stuk ongerepte natuur. Deze route is onderdeel van het Fietsnetwerk Twente en je kunt geheel op knooppunten fietsen.

Per Mountainbike

De speels aangelegde mountainbikeroutes met vele singletracks in het buitengebied van Haaksbergen bieden uitdagingen voor ieder niveau. Onderweg wordt je behendigheid op de proef gesteld met de Technical Trail Features. De mountainbikeroutes in Haaksbergen sluiten aan op andere routes door Twente.

Speeltijd

Een echte belevenis voor kinderen is een rit met de Stoomtrein. Het fluitje klinkt, de trein vertrekt. Lekker uit het raam kijken, zelf je kaartje kopen of bewonderen hoe die oude loc de wagons voorttrekt. Tijdens een vaartochtje met de replica ‘Buurserpot’ mag je, als je het leuk vindt, zelf even de schipper zijn. Ook weten de schippers fraaie verhalen van vroeger en nu te vertellen over het leven in en rondom de Buurserbeek. Speeltijd vind je ook bij: