Verrassende routes

de 3 mooiste Hanzestadswandelingen

 • 2 minuten opladen
 • 9455 x bekeken

Zet één stap in het centrum van een Hanzestad en je weet het: de Nederlandse Hanzesteden bruisen! Dompel je onder in het rijke verleden en ontdek de mooiste plekjes van de Hanzesteden tijdens een Hanzestadswandeling. Maar wat zijn nou de aller-aller-allermooiste Hanzestadswandelingen? Dit is onze top 3.

Hanzeverleden

Het Hanzeverleden is in zowel Kampen, Deventer als Zwolle overal in de stad terug te vinden. Op pleinen en straten en in kerken en mooie panden. De bloeitijd van de Hanze lag tussen de 12e en 16e eeuw en op het hoogtepunt telde dit verbond 208 steden. Dankzij de handel en nijverheid ontwikkelden de steden zich tot welvarende handelssteden. Ontdek de nostalgische herinneringen tijdens een Hanzestadswandeling. Ook leuk om te doen met vriendinnen!

 1. 3

  Hanzestadswandeling Kampen

  500 monumentale panden. De tekst zou hier kunnen eindigen, want dit getal zegt al genoeg. In Kampen kom je niet onder een Hanzestadswandeling uit. Download hier de route of haal de route bij de Tourist Info in Kampen de speciale Hanzestadswandeling en ontdek de Kamper Koggewerf, de IJsselkade en de oude pakhuizen. Zomaar wat voorbeelden, de rest houden we nog even geheim.

 2. 2

  Hanzestadswandeling Deventer

  Deventer is een van de oudste steden van Nederland. De 3 kilometer lange historische stadswandeling voert je onder andere door het Bergkwartier en over stadsplein de Brink. Tip: maak een aanvullende wandeling naar het mooie Vogeleiland. De Hanzestadswandeling is te koop bij de VVV in Deventer.

 3. 1

  Hanzestadswandeling Zwolle

  Ontdek in een uur tijd de mooiste en oudste plekken van Zwolle. Van de Sassenpoort tot de monumentale koopmanswoningen. Natuurlijk hoort bij elke plek ook een verhaal. Die zijn gebundeld in de gids die je de Tourist Info in Zwolle kunt halen. Vergeet je camera niet, want je komt langs allerlei fotogenieke plekken!