Met als achtertuin De Sallandse Heuvelrug kun je in de gemeente Hellendoorn volop genieten van fietsen, wandelen, outdoor en veel (topsport)evenementen. Natuurlijk Avontuurlijk is niet voor niks onze slogan.

Wereldberoemd ijs: made in Hellendoorn

Hellendoorn is zonder dat je het wist wereldberoemd. Hier maken ze namelijk een van de populairste ijsjes: de raket. En wat dacht je van die gevaarlijke potten Ben& Jerry’s? Juist. Ook Made in Hellendoorn.

Idyllisch

Ze maken niet alleen de lekkerste ijsjes in Hellendoorn, het is er ook nog eens über-idyllisch. En ja hoor, doe er ook nog maar een stuk Nationaal Park bij; de Sallandse Heuvelrug. Het houdt niet op met al dat groen en natuur. Van heinde en verre komen hier wandelaars, fietsers en mountainbikers naartoe. Om te wandelen, fietsen en mountainbiken. Zeggen ze. Maar ze slaan al te graag af richting het Bakkerij-IJsmuseum. Om daarna de calorieën er weer af te wandelen/fietsen/mountainbiken.

Kinderpret

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Natuurlijk mag ook het Avonturenpark Hellendoorn met zijn geweldige attracties niet ontbreken. Lekker zwemmen kan in Het Ravijn. En wat te denken van ZINema, de bioscoop waar uw kinderen de nieuwste films kunnen bekijken. De wat oudere kinderen kunnen zich uitleven met het bouwen van een vlot of suppen op de Regge, klimmen in het klimpark, op de kartbaan of een potje lasergamen.