Doe-tips

Ontdek Natuurlijk Avontuurlijk Hellendoorn en Nijverdal met deze 4 tips

  • 3 minuten opladen
  • 6255 x bekeken

Gelegen in de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal kun je in de gemeente Hellendoorn volop genieten van fietsen, wandelen, outdoor en veel (topsport) evenementen. Natuurlijk Avontuurlijk is daarom niet voor niks de slogan van de gemeente Hellendoorn.

Een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug kun je heel goed combineren met het ontdekken van Hellendoorn en Nijverdal. Na alle inspanningen op de Sallandse Heuvelrug kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op een terrasje in Nijverdal. Met de opgedane energie is het gezellig rondstruinen bij de charmante winkeltjes. Of ga cultuur snuiven in het historische centrum van Hellendoorn. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs en een dorpswandeling brengen je even terug in de tijd. Voordat je je smaakpapillen verwent in één van de restaurants of een knusse bistro, kun je nog even in een kano stappen of neem de zomp voor een vaartochtje over de Regge. Voel de wind door je haren en de zon op je wangen.

Tip 1 Warm welkom

Begin met een bezoek aan één van onze Tourist Info’s in het Gerrit Valk’s Bakkerijen IJsmuseum in Hellendoorn of in het centrum van Nijverdal. Daar ontvang je naast een hartelijke ontvangst, leuke tips voor een dagje uit en een goed gevulde informatiemap met onder andere een fietsroute, UIT-agenda en leuke aanbiedingen van musea en winkels.

Tip 2 Memory Vrijheidsmuseum

In het vernieuwde Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal beleef je stap voor stap de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met al je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Tip 3 Hellendoorn bruist

Het hele jaar door bruist het van de vele evenementen! Het is bikkelen geblazen bij de Strongmanrun en Strongsisterrun, hét evenement voor stoere mannen en vrouwen. De Salland Trail en de Goldrush Survivalrace trekken topsporters uit het hele land naar Hellendoorn en Nijverdal. Het alom bekende evenement Dauwpop, met elk jaar weer een spectaculaire line-up trekt al vele jaren duizenden mensen en in de herfstvakantie nemen de heksen het dorp Hellendoorn in hun bezit. In de maand december is het genieten op de schaatsbaan, met een tipi waar je je kunt opwarmen bij het knapperend haardvuur. Dit is slechts een greep uit de talloze evenementen die zeker een bezoekje waard zijn.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Tip 4 Kinderpret

Voor de kleintjes is er van alles te beleven. Lekker rennen en klimmen in het Speelbos of op onderzoek uitgaan in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Natuurlijk mag ook het Avonturenpark Hellendoorn met zijn geweldige attracties niet ontbreken. Lekker binnen of buiten zwemmen kan in Het Ravijn in Nijverdal. En wat te denken van ZINema, de bioscoop waar je kinderen de nieuwste films kunnen bekijken. De wat oudere kinderen kunnen zich uitleven met het bouwen van een vlot of kanoën op de Regge, klimmen in het klimpark, racen op de kartbaan of een potje lasergamen.

Kortom, Hellendoorn heeft voor iedereen alle ingrediënten voor een vakantie of een gezellig dagje uit. Op zoek naar een camping, een B&B of naar een hotel in de buurt? Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Salland.