Hengelo staat vast niet op je bucketlist Maar toch heeft Hengelo voor iedereen wat wils! Vervelen zit er in Hengelo niet bij! Onze stad heeft een uitgebreid aanbod voor jong en oud, voor ’s avonds en overdag. Breng eens een bezoek aan diverse musea, galerieën en tentoonstellingen of neem je de kids mee naar speelparadijzen als Bengeltjesdorp en de Waarbeek. En beleef een heerlijk avondje in onze bioscoop, de Schouwburg of ga uit je dak in ons poppodium Metropool!

Hengelo op je bucketlist!

Met meer dan 300 evenementen vermaak je je in Hengelo het hele jaar door. Jaarlijks is het één grote reünie tijdens onze Nacht van Hengelo. Ook Heerlijk Hengelo, Amusing Hengelo en de boekenmark in ons mooie Tuindorp mag je niet missen. Elke woensdag en zaterdag vind je de warenmarkt in de binnenstad. En elke zondag openen winkeliers hun deuren!

Pret voor de hele familie

Kinderen vermaken zich bij de Pathé bioscoop in het centrum, kunnen ze springen bij Jump XL, bowlen bij Yips of LaserGamen bij De Tapperij. Ieder jaar staan Familiepretpark De Waarbeek en Oyfo Techniekmuseum weer in de top 10 van de leukste uitstapjes van de ANWB. En sinds een paar jaar heeft Hengelo het Spoorfietsen. Uniek in Nederland!

Veelzijdig overnachten

Naast de bestaande hotels heeft de stad ook verrassende bed & breakfasts op super mooie locaties. Of wat dacht je van overnachten in een heuse Tipi-tent op een minicamping in het buitengebied! Van hieruit maak je dan weer prachtige fietstochten door het mooie achterland van Hengelo.

Mooiste tuindorp van Nederland

Houd je meer van wandelen, loop dan de route door Tuindorp ’t Lansink, een prachtig stukje Hengelo. Meer dan honderd jaar geleden werd de wijk gebouwd door de gebroeders Stork. Arbeiders en directeuren woonden naast elkaar. De wijk is uniek met verschillende woningtypen, hofjes en het vele groen. Midden in het Tuindorp vind je een grote zwemvijver die nog steeds in gebruik is.

Grootste winkeldorp

In Hengelo vind je niet alleen de grotere winkelketens maar ook bijzondere winkeltjes waar je net even wat anders vindt dan anders. Loop bijvoorbeeld eens door de Drienerstraat met unieke en authentieke speciaalzaakjes. Even op adem komen na al dat shoppen? Plof dan neer op de vele terrasjes die de Hengelose horeca te bieden heeft. Voor elke smaak en -portemonnee is er wel iets te vinden. Van Michelinster tot buitenlands gespecialiseerde keukens. En wie weet geniet je tegelijkertijd wel van een van de vele evenementen die in Hengelo georganiseerd worden.