In beeld

Wat moet je gedaan hebben in Holten?

 • 2 minuten opladen
 • 6996 x bekeken

Wil je er eens een weekendje of een dagje op uit, dan is Holten een perfecte plek om naartoe te gaan. Cultuur en natuur wisselen elkaar af. Holten is met de Holterberg verbonden aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en daarom komen veel toeristen naar dit Sallandse dorp om een fijne fiets- of wandeltocht te maken. Ook mountainbikers hebben hun weg gevonden naar Holten. Want voor uitdagende mtb-routes moet je ook hier zijn. Breng je binnenkort een bezoek aan Holten, dan hebben we een aantal aanraders:

 1. 5

  Ga toch fietsen

  Holten staat bekend als fietsdorp en toeristen komen speciaal hier naartoe om de regio’s Salland, Twente en zelfs de Achterhoek te ontdekken. Onder wielrenners is de Holterberg favoriet met de Motie- en de Toeristenweg. Tip: de fiets- en mountainbikekaart van de Sallandse Heuvelrug is ideaal om de omgeving te verkennen. Te koop bij VVV's of Tourist Info's in Salland.

 2. 4

  Bezoek de Holterberg

  De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vind je het gezellige Holterbergplein met o.a. midgetgolf en verschillende horecagelegenheden. Tip: wandel vanaf het Holterbergplein naar het uitzichtpunt Holterberg.

 3. 3

  Natuurmuseum Holterberg

  Ontdek, beleef en bewonder! Natuurmuseum Holterberg heeft één van de grootste collecties opgezette Europese diersoorten van Nederland, prachtige diorama’s en voor de kinderen het Bos van Daantje Das.

 4. 2

  Canadese Begraafplaats Holten

  For all generations! De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Sinds het voorjaar van 2020 is het volledig vernieuwde informatiecentrum weer geopend voor bezoekers.

 5. 1

  Kinderboerderij Dondertman

  De leukste kinderboerderij van Overijssel! Deze super leuke kinderboerderij in Holten is al meerdere jaren door de leden van de ANWB uitgekozen tot leukste uitje van Overijssel.