Na alle inspanning op de Sallandse Heuvelrug kun je in Nijverdal even ontspannen shoppen en door de gezellige straatjes wandelen. Charmante winkeltjes en gezellige terrasjes geven je het gevoel er even helemaal uit te zijn. Verwen je smaakpapillen met heerlijke streekproducten tijdens een diner in een van de restaurants of in een knusse bistro.

Nijver(heid) en (Regge)dal

In het historische centrum van Hellendoorn kun je volop cultuur snuiven. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs en een dorpswandeling brengen je even terug in de tijd. Stap nog even in de zomp, voel de wind door je haren en de zon op je wangen tijdens een vaartochtje over de Regge.

Memory museum

In het Memory Museum in Nijverdal beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Buitencentrum

Wie rust zoekt, moet net buiten Nijverdal zijn. Hier vind je het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de toegangspoort naar het nationaal park. Haal een paar keer diep adem en wandel de oase van stilte en groen in. Er zijn diverse routes waar je helemaal tot jezelf kunt komen. De enige uitslovers die je hier tegenkomt zijn nestelende vogels, ritselende hagedissen of grazende reeën.