Doe-tips

Beleef Raalte met deze evenementen

  • 3 minuten opladen
  • 6747 x bekeken

Raalte; het kloppend hart van Salland waar mensen elkaar ontmoeten. Een gemeente die verbindt, met zes toonaangevende evenementen die landelijke belangstelling trekken. Raalte, dé evenementengemeente van Salland, is er voor iedereen. Kom jij het meebeleven?

Stöppelhaene (ca. eind augustus)

Ieder jaar aan het einde van de zomer staat Raalte op z’n kop. Dan wordt er vijf dagen lang gefeest, gelachen, gedanst en genoten. De Stöppelhaene begon als een oogstfeest, maar is uitgegroeid tot één van de leukste festivals van Salland. Het is een plek waar je je heerlijk uit kunt leven op de muziek van bekende Nederlandse bands, artiesten en dj’s. Maar waar je bijvoorbeeld ook de strijd kunt aangaan met je vrienden tijdens een potje FIFA in de speciale game area. Of waar je ongegeneerd bingo kunt spelen in een bomvolle feesttent. En of je nu uit Raalte komt, uit Enschede, uit Tilburg of Amsterdam: bij de Stöppelhaene zijn we allemaal gelijk.

Ribs & Blues (ca. eind mei)

In 2018 winnaar van de Europese Blues Award in de categorie ‘Best Festival’; het Raalter evenement Ribs & Blues is er één van formaat. Drie dagen lang non-stop in een relaxte sfeer genieten van heerlijke bluesmuziek tijdens het Pinksterweekend. En dat natuurlijk gecombineerd met de lekkerste spareribs, rechtsreeks van de barbecue. Maar ook met een uitgebreid entertainmentprogramma, waaronder Adventureland voor de jeugd en straattheater. Een perfecte invulling van de Pinksterdagen. Ribs&Blues is een gratis festival.

Sallandse Wandelvierdaagse (ca. half oktober)

Het Sallandse landschap eens echt leren kennen? Doe dan in oktober mee aan de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) en begeef je op plekken waar zelfs de Sallander nog nooit is geweest. Heerlijk wandelen door het coulisselandschap met z’n doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen. Samen met wandelaars uit heel Nederland en zelfs het buitenland. Met als eindbestemming de Via Sallandia die je richting het centrum van Raalte leidt.

Foto: SW4D
Foto: SW4D

Raalte on Ice (december en januari)

Wil jij wel eens leren curlen? Of houd je ervan om gewoon lekker te schaatsen. Of het nou vriest of niet; in december en januari begeeft Raalte zich gegarandeerd in winterse sferen met Raalte on Ice. Een prachtig evenement voor het hele gezin. Lekker sportief bezig zijn en vervolgens heerlijk nagenieten met een warme beker chocolademelk en wat lekkers; een prachtige invulling voor een winterse dag! En vergeet voor of na het schaatsen niet te shoppen in het levendige centrum van Raalte.

Raalte in de smaak (ca. half september)

Wil je al je zintuigen eens goed laten prikkelen? Proef, beleef en geniet tijdens Raalte in de smaak. Tijdens dit driedaagse festival middenin het centrum van Raalte laten de mooiste restaurants uit de omgeving het beste van zichzelf zien. Stuk voor stuk culinaire hoogstandjes. Met een passend drankje uiteraard. Gegarandeerd genieten.

N’joy (ca. eind september)

In één weekend in het jaar komt alles samen: kunst en cultuur, culinair, straattheater… en bier. Je kunt kennismaken met verschillende bieren. Om ondertussen te genieten van diverse vormen van straattheater; van wereldmuziek, acrobatiek, mime, toneel tot poëzie, jongleerkunst en goochelarij. Of zelfs combinaties hiervan. Ook kun je zelf aan de slag door de fietsroute langs diverse kunst-exposities te rijden of één van de vele workshops te volgen.

Uiteraard zijn al deze festivals uitstekend te combineren met een wat langer verblijf in Raalte. De welbekende Sallandse gastvrijheid ervaar je op de vele campings, vakantieparken en hotels in de omgeving. Voor ieder persoon en voor elk budget wat wils. Kom het zelf beleven! Kom naar Raalte!

Toon meer verhalen

Ook interessant