Winkelstraten lijken tegenwoordig steeds meer op elkaar. Gelukkig doet Rijssen daar niet aan mee. In deze Twentse stad zijn er lokale winkels in overvloed. Wel zo leuk en net even anders. Iedereen in Twente weet dat het goed shoppen is in Rijssen. Veel lokale winkeliers weten al jarenlang - van generatie op generatie - winkelliefhebbers naar Rijssen te trekken. Als je een dag in ­Rijssen hebt gewinkeld, weet je waarom: er zijn stoere, stijlvolle en casual ­modezaken in overvloed, afgewisseld met veel hippe woonwinkels. En ben je toe aan iets lekkers, dan is er in het centrum genoeg keus om neer te strijken op een gezellig terras.

Net even anders

De stad Rijssen heeft sinds 1243 ­stadrechten. De wording van dorp tot stad vond plaats doordat Otto van Holland, bisschop van Utrecht, onenigheid had met zijn leenman, de burggraaf van Goor. Deze werd in zijn burcht Goor te machtig. De bisschop wilde deze macht breken en verleende aan het dorp ­Rijssen op 5 mei 1243 stadsrechten. De stad mocht onder andere twee jaarmarkten en twee weekmarkten houden. Dit was het begin van een ondernemende geschiedenis. Door de strategische ligging ten opzichte van Deventer trad Rijssen al snel toe tot het Hanzeverbond.

Markten

De handelsgeest zit er bij de jonge ­Rijssenaren vroeg in. Dat merk je tijdens de Lommerdmarkten in de zomer­maanden. Deze populaire rommelmarkten vinden op vijf donderdagen plaats op het Europaplein in het centrum van Rijssen. Kinderen bieden hier hun mooiste tweedehands spulletjes aan. Aansluitend zijn er leuke activiteiten in de ­winkelstraten. Voor de reguliere weekmarkten kan je in Rijssen op maandag­morgen en de gehele zaterdag terecht.

Koopzaterdagen

Naast de koopavonden op donderdag kun je in Rijssen op een aantal zaterdagen in het jaar ook lekker lang winkelen tot 21.00 uur. Op deze koopzaterdagen worden er allerlei activiteiten georga­niseerd. Kijk ook op: www.winkeleninrijssen.nl