Een gebied vol verrassende hoogtepunten. Van de grillige uiterwaarden van de rivier de IJssel, via de stedelijke allure en de Hanzehistorie van Deventer tot de "bergen" van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de asperges van het Sallandse platteland. Een afwisselend geheel van bezienswaardigheden geeft deze regio kleur en charme.

Verhalen aan de keukentafel

Salland Natuurlijk Gastvrij

Je rijdt dit gebied vol bossen, weilanden en gezellige dorpen binnen zodra je de rivier de IJssel oversteekt, met haar uiterwaarden en natuurgebieden. Ideaal om een boottocht of een heerlijke wandeling te maken. Het Oosten van Salland grenst aan de regio Twente. Dit gebied wordt afgebakend door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied waar je in de zomermaanden kunt genieten van de paarse heide. Bij uitstek een perfecte plek om te wandelen, fietsen of andere outdoor-activiteiten te ondernemen om zo de natuur actief te beleven. Alles wat tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug in ligt is dus Salland. Je komt er tot rust, je kunt er heerlijk eten en prachtige wandelingen of fietstochten maken. Een fijne plek om te zijn!
Meer over Salland? Bekijk de website

Als je na een lange wandeling

wilt dat er een kopje koffie klaar staat

Slingerend langs de IJssel
Langs onbekende wegen

Door stad en land

Vervelen is er niet bij in Salland, er is altijd wel iets te zien en te beleven! Als de zon vandaag blijft schijnen, kunt u een geweldige fietsroute fietsen langs de landgoederen en de IJssel, mountainbiken op een van de uitdagende MTB-routes of wandelend de Regge verkennen.