Verrassende routes

Sallands Mooiste

  • 2 minuten opladen
  • 3833 x bekeken

Het fietsevenement Sallands Mooiste wordt georganiseerd vanuit het Sallandse dorp Haarle. Vanuit dit dorp start een aantal verschillende routes voor zowel wielrenners en mountainbikers, als voor de recreatieve (elektrische) fietser, variërend in lengte en diversiteit. Deze routes leiden je door één van de mooiste natuurgebieden en brengen je zelfs op plaatsen die normaal gesproken niet voor het fietsende publiek toegankelijk zijn.

Sallands Mooiste – Toertocht
Uiteraard staat Salland niet alleen bekend om zijn mooie dorpen, maar ook om zijn heuvelrijke natuurgebied. De uitdaging van de wielertochten zit hem dan ook in de vele beklimmingen van de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg, Met stijgingspercentages tot wel 11,5%! De 75 kilometervariant van Sallands mooiste bevat al 400 hoogtemeters, de 100 kilometer variant heeft er 500 en de 140 kilometer route bevat een flinke 700 hoogtemeters.

Sallands Mooiste MTB – Mountainbiketocht
De MTB-routes van Sallands Mooiste bieden je een bijzonder afwisselend en zeer uitdagend parcours, waarin je door alle facetten van het Sallandse landschap op de proef wordt gesteld. Zowel de korte afstand met 300 hoogtemeters, als de lange afstand met wel 500 hoogtemeters bevatten alle ingrediënten die je van een ATB-tocht mag verwachten.

Sallands Mooiste familietocht – Recreatieve tocht
Sallands mooiste familietocht staat niet alleen in het teken van sportiviteit. Tijdens deze recreatieve route van 35 kilometer staat met name de Sallandse gezelligheid voorop. De route is geheel vlak, zodat jong en oud zonder enige inspanning van het Sallandse landschap kunnen genieten.

Sallands Mooiste handbikers tocht
Sallands Mooiste handbike tocht staat niet alleen in het teken van sportiviteit. Tijdens deze recreatieve route (familietocht) van 35 kilometer staat met name de Sallandse gezelligheid voorop. De route is geheel vlak, zodat jong en oud zonder enige inspanning van het Sallandse landschap kunnen genieten. De 75 km (kortste raceroute) is uitdagender en kent 400 hoogtemeters.