Struin door de winkelstraten van Steenwijk en ontdek het bijzondere winkelaanbod. Vergeet je dag niet af te sluiten op één van de vele terrassen of bij een gezellig restaurant.

Vestingstad en de strijd om het Noorden

Steenwijk een stad vol verhalen.

Ze liggen besloten achter de trap- en klokgeveltjes aan de markt. Architectonisch erfgoed is de statige Jugendstilvilla Rams Woerthe van Jan Hendrik Trompmeesters. Binnen vind de nalatenschap van een andere grootheid onderdak; Steenwijks kunstenaar Hildo Krop, de latere beeldhouwer van Amsterdam.

Historie op het eerste oog

Eeuwenoude stadswallen omarmen Steenwijk. Het zijn de stille getuigen van een roemrucht oorlogsverleden. Het verleden etaleert zichzelf uitbundig. In het Stadsmuseum met uit de wallen opgegraven kanonskogels, maar ook vanaf de Sint Clemenstoren die zich verheft op een duizelingwekkende 86 meter hoogte.

In elk straatje een nieuwe verrassing

Ook is Steenwijk het hele jaar door een stad voor feestvierders en liefhebbers van evenementen. Van Vestingfeesten tot Dickens Kerst. Aan de rand van de historische binnenstad staat villa Rams Woerthe. Een statig pand in Jugendstil, uit 1899. Buiten de stad wacht een afwisselend landschap met water, bossen en glooiingen.