De gemeente Tubbergen is rijk aan verhalen. Ga er maar eens goed voor zitten. Op een weidse heide, in een gezellige kroeg of in het stille buitengebied. Maar… kom vooral in de benen. Ga op stap, ontdek de avonturen en legendes die een bijzonder stukje Twente kenmerken. Ze komen tot leven dankzij de glansrijke vertellers. Van erfgenamen en uitbaters tot aan de Man van Mander en de Kroezeboom. Allemaal delen ze op eigen wijze hun verhaal. Volg je nieuwsgierigheid en kom Tubbergen ontdekken tijdens een dagje uit, weekend weg of langere vakantie.

Glansrijke vertellers

Tubbergen verwondert met alles wat ‘glinstert’. Ga er op uit in ons coulisselandschap en beleef tal van wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Ontdek onze gastvrije en kwalitatieve bedrijven met oog voor detail. Of droom weg bij ons glas dat glinstert in al haar glorie. Of ontdek het donkerste plekje van Nederland in het Springendal. Laat je verwonderen door alles wat Tubbergen te bieden heeft.

Glaskunst

De stad in het noorden van Twente, zo tussen Almelo en de Duitse grens in, staat ook bekend om iets totaal anders: glaskunst. Er is een glascentrum in de Eeshof, elk eerste weekend van oktober wordt het evenement Glasrijk gehouden en de basiliek van Tubbergen heeft 35 bijzondere gebrandschilderde glas-in-loodramen.

Dorpen en buurtschappen

Tijdens je uitstapje of vakantie wil je graag ook de sfeer proeven van de leuke dorpen en buurtschappen. Ontdek het heerlijke ritme van het platteland, het prachtige landschap, historische panden met gezellige winkels en horeca. Aantrekkelijk om een ijsje te eten, een terrasje te pakken of om de smaak van Twente te proeven. Maar ook mooie plaatsjes om te winkelen of een mooie wandel- of fietsroute te maken. Laat je verrassen door de unieke plekjes binnen de gemeente of combineer je bezoek met een activiteit, een high tea of een wellness dag!