Je zult wel denken: Twente? Dat is toch die regio vol natuurgebieden, landgoederen en boerderijen? En je hebt nog gelijk ook. Daarom kun je bij ons ook zo goed van de natuur genieten. Fiets langs de mooie landschappen en koop verse eieren bij de boer aan huis. Maar Twente heeft veel meer. Ontdek bijvoorbeeld onze steden en dorpen, waar je evenveel bijzondere winkels tegenkomt als goede restaurants. Bezoek een museum, attractiepark of tentoonstelling. Liever relaxen? Dan ga je toch gewoon naar de sauna! Er is hier van alles te doen. Of juist helemaal niets. Net waar je zin in hebt.

Verhalen over Twente

Het kan allemaal in Twente

Nederlanders zijn tegenwoordig altijd druk. Ze rennen van afspraak naar afspraak. En van deadline naar deadline. Dat gehaaste leven leidt tot een chronisch tijdgebrek. In Twente laten we ons niet opjagen. En doen we dingen lekker op ons eigen tempo. Want wij weten dat tijd ons kostbaarste bezit is. Tuurlijk hebben wij ook volle dagen waarop er van alles gedaan en geregeld moet worden. Geloof ons, wij weten echt wel wat keihard werken is. Maar we doen dingen graag op onze eigen manier, in ons eigen tempo. Dus neem de tijd in Twente. We hebben toch tijd zat!

Alles over Twente

In een fijn hotel

Overnachten in Twente

Kastelen

In Twente barst het van de kastelen en landgoederen. Nergens anders in Nederland vind je zoveel kastelen bij elkaar als in het Hof van Twente. Zeven maar liefst. De edelgeborenen lopen hier gewoon in het wild rond, dus wie weet kom je je prins(es) op het witte paard tegen. Of op de fiets, want er zijn heel tactisch fietsroutes langs zes kastelen uitgezet: Weldam, Wegdam, Westerflier, Warmelo, Nijenhuis en Huis te Diepenheim. Tip! Een bezoek aan Kasteel Twickel en het bijbehorende landgoed mag niet ontbreken als je in deze omgeving bent.

Bekijk alle landgoederen en kastelen

Ootmarsum

Vakwerkhuisjes, kinderkopjes, oude waterputten. Ootmarsum is een authentiek middeleeuws plaatsje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Zet de navigatie op Twente en ga terug in de tijd. En als je er dan bent, bezoek dan deze plekken in en om Ootmarsum. In en om Ootmarsum kun je volop genieten van kunst, musea, natuur, markten en leuke restaurants. De schilderachtige pleintjes, de prachtige patriciërshuizen, oude stadsboerderijen. Een dag in Ootmarsum is zeker niet lang genoeg: maak er een weekend van!

Ontdek Ootmarsum

Wandelen, Fietsen en paardrijden

Coulisselandschap ontdekken

Er is zoveel moois te ontdekken in Twente. Geniet te voet, te paard of met de fiets van het prachtige en unieke landschap in Twente en laat je verrassen. Door het glooiende Twentse landschap zijn veel fiets- en wandelpaden aangelegd. Zo kom je overal langs: bossen, heidevelden, grafheuvels, zandverstuivingen, rivieren, beekjes, houtwallen, graanvelden, sjieke landgoederen, antieke boerderijen, schilderachtige dorpjes… Klinkt wel érg paradijselijk, vind je niet?

Sallandse Heuvelrug

Bergen vol beleving. Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Ook de mens heeft er zijn sporen nagelaten, waarvan de oudste dateren van vijfduizend jaar geleden. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug met haar dynamisch landschap biedt ongekende mogelijkheden voor zowel natuurliefhebbers, recreanten als buitensporters.

Maak zelf de klim

Lutterzand

Het Lutterzand is een uniek natuurgebied en voor zowel jong als oud een uitstekende pleisterplaats voor een dagje uit. Het is het gehele jaar toegankelijk en je kunt er wandelen en fietsen op de daarvoor aangegeven paden. Ook de hond mag mee, mits die is aangelijnd. Het Lutterzand is een afwisselend landschap met grillige vliegdennen, grote dennenbomen van verschillende leeftijden, jeneverbesstruwelen en heideveldjes. Karakteristieke vogels onderandere de buizerd, zwarte en bonte specht, staartmees, boomleeuwerik, nachtzwaluw, oeverzwaluw, de ijsvogel, aalscholver en andere vogels zijn daar waar te nemen.

Kom het zelf zien