Wierden is uitstekend bereikbaar per auto en per trein en ligt heel centraal tussen twee stuwwallen. Enerzijds kunt u genieten van de bossen op de Sallandse Heuvelrug, anderzijds van de rust en ruimte op de stuwwallen van Twente. Wandelen en fietsen? De mooiste wandel-, mountainbike en fietsroutes liggen voor u klaar. Bijvoorbeeld richting Wierdense Veld, een bijzonder weids natuurgebied van Landschap Overijssel met (vergraste) heide en hoogveen.

Welkom in Wierden

Zeg je Wierden, dan zeg je Wiezo. Hoezo? Nou, Wiezo staat voor Wierdense Zomerfeesten. En dat is een begrip in heel Twente. Elk jaar is het partytime in juli, met muziek, markt, kunst en straattheater. Dan is het even onrustig tussen de stuwwallen van de Sallandse Heuvelrug en Twente.

Shoppen

Wierden heeft een gezellig winkelcentrum. Een gevarieerd winkelaanbod en alles lekker dicht bij elkaar. Over lekker gesproken: restaurants en lunchrooms zijn volop aanwezig. Je dagelijkse boodschappen haal je bij de supermarkt of op de markt. Aan parkeer-plaatsen geen gebrek, er is genoeg ruimte om je auto of fiets neer te -zetten.

Buitengebied

Geen zin in de drukte van het dorpscentrum? Binnen een paar minuten ben je buiten de bebouwde kom en kun je, genietend van de bosrijke omgeving, wandelen, hardlopen en fietsen. Mooie natuurgebieden zijn het Wierdense Veld, de Regge en de Grimberg. En ook kun je heerlijk varen over de Regge en wandelen langs de Twickelervaart en de Doorbraak bij Enter en Ypelo.

Sportief

Uniek is het ruim 30 kilometer lange mountainbikeparcours rond de kern Wierden. Wielrenners en recreatieve fietsers zoeven je voorbij op de fietssnelweg F35. Ook staat Wierden bekend om haar paardensport: Indoor Wierden met onder andere het Dutch Youngster Festival. Verder zijn er veel sporten die je in Wierden kunt beoefenen, van voetbal tot turnen, van fitness tot zwemmen.

Het Lageveld

Op het Lageveld in Wierden, een recreatieplas omringd door groen, kun je zwemmen, zonnen, spelen, sporten of -gewoon een boekje lezen. In totaal is het Lageveld zo’n 38 hectare groot. Er is een diep deel om te surfen of te duiken (8 tot 10 meter) en een ondiep deel (1,8 meter) om te zwemmen. Er zijn zandstranden, ligweiden en bossen. De waterspeeltuin is voor kinderen tot circa 5 jaar. Watervrees? Kies dan voor het kinderspeelbos.