Bekijk je Zwolle vanuit de lucht, dan zie je - met enige fantasie - een prachtige ster. Die wordt gevormd door de grachten die rondom de binnenstad kronkelen. Alleen al een wandeling langs deze grachten, legt de rijke geschiedenis van Zwolle bloot. In de binnenstad vind je juist veel cultuur en fijne terrassen. In Zwolle moet iedereen een keer geweest zijn.

Rijke geschiedenis

Gooi de wandelschoenen vooral in de kofferbak als je een dag Zwolle hebt gepland. Al wandelend kom je namelijk langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals musea, de stadsmuur, de Sassenpoort en de Peperbus. De Stadswandeling van Zwolle ‘Sporen van Blauwvingers’ is een echte aanrader. Het wandelboekje bevat een handige uitklapbare routekaart en een heldere beschrijving. Wil je Zwolle écht leren kennen, dan wandel je deze route. In de buurt van Zwolle geniet je juist van zingende vogels, kabbelend water en pittoreske dorpen. Zwolle ligt aan de rivier de IJssel - een ideale uitvalsbasis voor een portie natuur en rust.

Museum de Fundatie

Zwolle heeft museum De Fundatie. Dat zegt al genoeg: in deze stad kan iedere cultuurliefhebber zijn hart ophalen. Museum De Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Er is zowel blijvende kunst, als wisselende exposities. Het pand alleen is al een bezoekje waard en je wordt beloond met een uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

In de buurt van Zwolle

In de binnenstad van deze rasechte Hanzestad vind je ook andere toppers zoals De Librije (ja, dat driesterrenrestaurant) en boekhandel Waanders in de Broeren (ja, die gave boekhandel in een kerk). Net buiten het stadscentrum, in het Weezenlanden park, vindt ieder jaar het Bevrijdingsfestival plaats. Een mega-evenement met verschillende podia, meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers per jaar.